Ha rendszeresen olvasol minket, nem most hallasz először a Plague Inc. című videojátékról. Ebben az a játékos dolga, hogy tervezzen egy vírust, amit a világ valamely pontján szabadon kell engednie, majd okos menedzseléssel ki kell irtania vele az emberiséget. Ez most különösen nem hangzik jól, ugye?

Mondjuk az érzékenyebb felhasználók már akkor is érezték, hogy valami különösen sötét dolog akadt a horgukra, amikor a cím nyolc éve debütált Androidon. Ha azonban sikerül felülemelkedni a vigyorgóan gonosz alapötleten, az Ndemic Creations alkotása igazából nem egy rossz eresztés.

Emiatt egész szép sikereket könyvelhetett el, amikor pedig Kínában elszabadult a vuhani koronavírus, hirtelen a letöltési listák élére került több régióban is.

Később aztán a kínai hatóságok le is tiltották a játékot, de ez már egy másik történet.

Most azért került újra a hírekbe, mert a fejlesztőkről kiderült, hogy igazából teljeen jó arcok. A COVID-19 világjárvánnyá duzzadása idején ugyanis a játék alapvetése már nem annyira szórakoztató, mint inkább hátborzongató, fogták hát magukat, és elkezdtek beleprogramozni egy olyan játékmódot, melyben az lesz a játékos feladata, hogy megakadályozza a vírus terjedését.

Az nem tudjuk, mikor érkezik pontosan az új módot szabadjára engedő frissítés, de azt igen, hogy ezen felül az Ndemic Creations 250 ezer dollárt adományozott két, a koronavírus ellen küzdő világszervezetnek, melyek szakemberei tanácsokkal segítik a fejlesztőket, hogy minél élethűbb legyen a jófiúkat a középpontba állító játékmód.

A játékosok ezután már nemcsak azon munkálkodhatnak, hogy az utolsó szál embert is kiirtsák a vírusukkal, de akár azon is, hogy az egézsségügy erősítésével, karanténok elrendelésével, a szociális eltávolodás szorgalmazásával, a kutatók pénzelésével megakadályozza az előbbit.

Érdekes lesz megtudni, melyik mód lesz a népszerűbb a frissítés megérkezése utáni hónapokban.

(via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Itt a tankcsapdásított Pokémon-főcímdal. Jajj

Minket egyáltalán nem lepett meg az év eddigi legnagyobb meglepetéssikere

További cikkeink a témában