Damian Hurley az idén júniusban 59. születésnapját ünneplő Elizabeth Hurley 22 éves fia, aki nemrég mutatkozott be nagyjátékfilmes rendezőként a Strictly Confidential című mozival, melynek forgatókönyvét is ő írta. A film jelenleg öt kritika alapján 20 százalékon áll a Rotten Tomatoes nevű kritikaösszesítő oldalon, ami nem sejtet túl sok jót, de nem is azért lett beszédtéma a film a közösségi médiában, mert annyira jó lenne.

Damian Hurley-nek egyébként nem ez az első rendezése, hiszen két éve már kijött a The Boy on the Beach című rövidfilmmel, melyben a női főhős szerepét szintén édesanyjára osztotta, a címbeli fiút pedig maga játszotta el. Az tehát már ebből is látszik, hogy a szakmai együttműködés nagyon szoros anya és fia között, de a legújabb mutatvánnyal egy kicsit még messzebbre mentek.

Damian első nagyjátékfilmjének főszereplője egy középkorú, ám igen szemrevaló özvegy nő, aki férje és lánya rejtélyes halálának évfordulójára meghívja elhunyt lányának barátnőit egy karibi villába. Furcsa felállás, ami aztán menetrendszerűen még furcsább fordulatokat vesz. Az említett özvegyet nem más játssza, mint a rendező anyukája, akinek az egyik jelenetben össze kellett bújnia egy másik színésznővel, aki a filmbéli lányának legjobb barátnőjét alakította.

Hurley ragaszkodik hozzá, hogy a jelenetet nem azért vették fel, hogy azt az előzetesbe bepakolva nézőket csábítsanak a moziba. Szerinte a szexjelenet a film integráns része, aminek komoly szerepe van a sztori alakulása szempontjából. Számára annyira magától értetődő volt, hogy ezt a jelenetet fel kell venni, hogy a forgatáson ez nem is igazán volt téma.

A trailer 55. másodpercétől kaphatsz egy kis ízelítőt a jelenetből:

Hurley kijelentette, tisztában volt azzal, milyen fontos narratív szerepe van ennek jelenetnek, így munkaként tekintett az egészre. Ezt mi készséggel el is hisszük a művésznőnek, de sokan képtelenek elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy miközben Hurley egy fiatal lánnyal enyeleg, a kamera másik oldalán a kisfia instruálja, ki és mibe kapaszkodjon.

A TMZ borította a bilit, amikor megszólaltatott egy terapeutát, aki meglehetősen bizarrnak nevezte Hurley nyilatkozatát. A színésznő ennek ellenére is fenntartja, hogy a dolog teljesen indokolt és hogy ő biztonságban érezte magát a kamera előtt, sőt, annál is inkább úgy érezte, hogy odafigyelnek rá, hogy a 22 éves fia vezényelte le a jelenetet.

Egészen felszabadító, ha a családoddal dolgozhatsz. Én újra megcsinálnám.

Damiant sem zavarták a ferde pillantások. Édesanyjához csatlakozva elmondta, hogy mindannyian a komfortzónájukban voltak, ami – és ezt már csak mi tesszük hozzá – igen fura kijelentés, lévén, hogy itt mégiscsak arról volt szó, hogy az ember anyja egy nála közel négy évtizeddel fiatalabb lánnyal kerül intim kapcsolatba. A rendező ezzel zárta le a mindenki más által kényelmetlennek bélyegzett élménnyel kapcsolatos diskurzust:

Azt kell mondjam, hogy a szexjelenet felvételét teljesen normálisnak éreztük. Nem tudom, mit árul el ez rólunk.

Nos, a békesség kedvéért inkább mi is lógva hagyjuk a kérdést. A Strictly Confidential múlt hét pénteken került a brit mozikba, az viszont teljesen kizárt, hogy nálunk is megtekinthető lesz nagy vásznon.

(Forrás: LADbible, főkép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Választás Józsefvárosban: a tolvaj az éppen forgató stáb egy méterre álló bringáját választotta

Még sokat kell várni Brad Pitt Magyarországon forgatott filmjének bemutatójára

További cikkeink a témában