Idén augusztusban ünnepli 56. születésnapját Gillian Anderson, akit a legtöbben az X-akták című szériából ismernek, és aki a héten a Netflix premierfilmjében lesz látható. Bár a nagy sikerű és szép emlékű sorozatban a jégkirálynőt játszotta, más szerepeiben azért olykor hajlandó volt ledobni a textilt.

Ennyire azért nem sietünk, először megmutatjuk, miért került be a hölgy a héten a Premierlány rovatunkba. Tegnap debütált a Netflixen az Interjú a herceggel című mozi, mely arról az interjúról szól, amit a BBC hozott össze András herceggel, akiről kiderült, hogy nyakig benne volt az elítélt szexuális bűnöző, Jeffrey Epstein ügyleteiben. Anderson a filmben Emily Maitlist alakítja, aki 2019-ben a kérdező szerepében vezényelte le az elhíresült botrányinterjút. A herceg szerepében Rufus Sewell fog belegabalyodni saját hazugságaiba.

Gillian Chicagóban született, de Londonban nőtt fel. A filmezés iránti érdeklődését édesapjától örökölte, akinek egy filmes utómunkálatokkal foglalkozó cége volt. Bár első közismertebb szerepében egy igazi karót nyelt FBI-ügynököt alakított, a valóságban tinédzserként akkora lázadást lenyomott, hogy csoda, hogy nem végezte a Csellengők eltűnt gyerekei között. Rácsúszott a drogokra, kőkemény punk stílt vett fel, nála sokkal idősebb, problémás férfiakkal kezdett randizni, sőt, még le is tartóztatták, amikor az érettségi bankett után betört a gimijébe.

Később az egyetemi évei alatt egy chicagói kocsmában dolgozott csaposként, ahol annyira híres lett, hogy a sörfőzdeként is üzemelő egység az egyik nedűjét Gilliannek nevezte el.

Szóval bőven volt már a hölgy mögött, amikor 22 évesen New Yorkban színészkedni kezdett. Két évvel később aztán Los Angelesben elment a Fox egyik épp induló sorozatának nyílt meghallgatására, a többi pedig már tévétörténelem. Ez volt az X-akták, ami a kilencvenes évek egyik legnézettebb tévésorozataként vonult be a történelembe.

Anderson és sorozatbéli társa, Fox Mulder ügynök, azaz David Duchovny 1997-ben a Golden Globe-díjátadón

Bár a kétezres években már elkezdett szaporodni Gillian nagyjátékfilmes filmográfiája is – az X-akták is kapott egész estés spinoffokat –, a szakma a mai napig is elsősorban tévés színésznőként tartja őt számon, aki olyan sikeres sorozatokban kapott fontos szerepeket, mint például az Amerikai istenek, A korona vagy a Szexoktatás.

Ezzel pedig el is érkeztünk ahhoz a részhez, ami némileg indokolja a cikk 18 pluszos jellegét. Bár Anderson életrajzában valóban nem sorjáznak az extrém pucérkodások, azért olykor ő is hajlandó volt megmutatni magát meztelenül. Ilyen volt a 2007-es Hideg fejjel című mozi szexjelenete, melyben a világ végre láthatta a hűvös modorú Scully ügynök fedetlen kebleit.

Sajnálattal kell közölnünk, hogy ennél meredekebb jelenetet nem igazán lehet előkotorni Gillian fimjeiből, bár a Szexoktatás című sorozathoz leforgatott felvilágosító filmje is képes azért beindítani az ember fantáziáját.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gillian Anderson (@gilliana) által megosztott bejegyzés

Gillian egyébként sokat jótékonykodik és rendszeresen karol fel fontos ügyeket, és pont ennek köszönhetjük az egyik pikáns megmozdulását. A PETA nevű állatvédő szervezet egyik kampányához a színésznő anyaszült meztelenül állt modellt. A teljes rálátást sajnos a kampány üzenete kitakarja.

Az Interjú a herceggel című film megtekintéséhez nem kell ennyire mélyre ásnod, sőt, el sem kell hagynod otthonod kényelmét, hiszen a film tegnap óta elérhető a Netflixen.

Ez is érdekelhet:

A lélegzetünk is elállt, amikor Lily James megmutatta magát meztelenül Pamela Andersonként

A gyönyörű színésznő régóta az egyik legnagyobb kedvencünk.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Ez a srác nem simán utcazenész, hanem utcazseni

Mi is nehezen hisszük, de igaz: Deadpool és Rozsomák sört reklámoznak

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés