Ed Sheeran fellépésével szerdán kezdődik az idei Sziget, amely már a 27. lesz a fesztivál történetében – rendesen kinőtte magát.

Tavaly látogatócsúcs született a Szigeten: több mint félmillióan szórakoztak, idén viszont nem várnak újabb rekorddöntést a szervezők, ugyanis az előző évhez képest némi visszaesést tapasztaltak a hétnapos bérletek eladásában – ugyanakkor a napijegyekből több fogyott, mint tavaly.

Külföldről Nagy-Britanniából jön a legtöbb látogató – mintegy 18 ezren –, utána a hollandok következnek 14-15 ezerrel, majd a franciák, a németek és az olaszok.

Akkor már megmutatjuk, hogy alakult a Sziget látogatottsága 1993 és 2018 között – elképesztő látni, mekkora utat járt be:  

A Sziget műszaki igazgatójától, Benis Dániel pedig azt is elárulta, hogy húszezer ember szolgálja ki a fesztivált, beleszámolva mások mellett a cateringeseket, az egészségügyi részlegben dolgozókat, a biztonsági őröket és a technikusokat is.

Egyébként már megnyílt a Sziget a fesztiválozók előtt, be is költöztek az első kempingezők:

Drónfelvételeken nézheted, hogyan költöztek be a Szigetre az első fesztiválozók

Ugyanitt meg lehet tekinteni a Nagyszínpadot is, aminek bőven elég a látványa ahhoz, hogy az ember ki akarjon menni a Hajógyárira.

(Forrás: MTI, fotó: MTI, Sziget Festival Official)

És ezt olvastad már?
A Black Adam buktája jelzi, hogy az embereknek kezd elegük lenni a szuperhősökből