A szervezők azzal magyarázzák az idei fesztivál elkaszálását, hogy a külföldi fellépők nagy része nem tudna eljönni.

Tavaly után idén is elmarad a FEZEN, ezt írták a szervezők egy friss Facebook-posztban. A fesztivál azzal indokolja a döntését, hogy a lekötött külföldi előadók már átkötötték fellépéseiket 2022-re, akikkel pedig pótolni szerették volna őket, nem biztos, hogy utazni tudnának a rendezvény időpontjában. Még mindig nagyon keveset lehet ráadásul arról is tudni hivatalosan, hogyan lehet majd rendezni ekkora eseményeket a nyáron, a bizonytalanság pedig nem tesz jót senkinek.

Más kérdés, hogy a szervezők nem szeretnék megkülönböztetni a beoltottakat a nem oltottaktól, márpedig kénytelenek lennének (igaz, ezt tesztekkel oldják majd meg a többi fesztiválon a hírek szerint).

A FEZEN helyett azonban lesz valami más, már június 11-én indul a Liget, egy egészen szeptember 11-ig tartó rendezvénysorozat, ahol magyar előadók lépnek majd fel, olyanok, mint Ákos, a Follow the Flow, a Margaret Island, a Blahalouisiana, Rúzsa Magdi, a Bagossy Brothers Company vagy a P. Mobil. A helyszín a FEZEN Fesztivál területe lesz, további infókat a Liget oldalán találtok.

Fotó: Novák Viktor

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Végre valami jó hír Liam Neesonról: ő lesz az új Csupasz pisztoly sztárja

Fantasydizájnt kapott Budapest metrótérképe

További cikkeink a témában