Ahogy azt várni lehetett, a magyar fesztiválok is elkezdtek bedőlni.

A vírushelyzet megrágta és kiköpte a 2021-es magyar fesztiválszezont is. A VOLT és a Balaton Sound szervezői bejelentették, hogy idén is elmarad a két fesztivál, 2022-ben viszont visszatérnek. Nem pont úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt tavaly reméltük, és a külföldi előadók sem éppen most akarnak elkezdeni turnézgatni, többek között erről is beszélt a VOLT alapítója, Lobenwein Norbert.

“A közönséghez és a fellépőkhöz hasonlóan mi is arra készültünk, hogy idén végre újra találkozhatunk Sopronban és Zamárdiban. A Telekom VOLT Fesztivál a portfoliónk legkorábbi eseménye, hiszen idén júniusra terveztük a kapunyitást. Mára annyira közelivé vált ez az időpont, hogy kénytelenek voltunk a halasztás mellett dönteni. Most, a járvány harmadik hulláma közepén, még azt sem látjuk, hogy egyáltalán mikor lehetne elindítani a kampányt, a jegyértékesítést, így pedig lehetetlen egy nyár eleji nagy fesztivál biztonságos megvalósítása. Az idei line-uppal a megszokottnál jóval korábban készültünk el, azonban még meghirdetni se volt lehetőségünk a 2021-es sztárokat. Közben a háttérben ma már azt is látjuk, hogy a nemzetközi turnék is sorra maradnak el a bizonytalanság miatt” - mondta.

Volt szó arról mindkét fesztivál esetében, hogy egy nyár végi időpontra csúsztatják őket, de ez az ötlet sem tűnik jónak. “Erre a fesztiválok mérete és nemzetközi léptékei miatt sajnos nem találtunk a fellépőkkel is egyeztethető, biztonságos megoldást. Bízunk abban, hogy hűséges látogatóink megértik a döntésünket és türelmesen kitartanak, hogy 2022-ben felejthetetlen fesztiválélményekkel térhessünk vissza” - tette hozzá Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán.

Hogy a Strand Fesztivállal mi lesz, jó kérdés, úgy tűnik, azzal még valamennyire számol a csapat. Mondjuk tekintve azt, hogy augusztus végi fesztiválról beszélünk, és többnyire csak magyar közönség látogatja, még van némi esély, hogy megrendezhetik. Úgy legyen!

Fotó: Rockstar Photographers

És ezt olvastad már?
Az Arany Málna alapítója bocsánatot kért és intézkedett a botrányos jelölés ügyében