Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én akkor engedtem el Ratajkowski kisasszony kezeit, amikor szó szerint kiárulta a terhességét. A csaj akkora heppeninget csinált áldott állapotából, hogy attól egy jó érzésű ember minimum a fejét vakarta.

A hozzá hasonló hivatásos jónők nagyjából ugyanezt művelik. Az igazi prók még azt is megcsinálják, hogy élőznek szülés közben az Instagramon, minimális kétséget sem hagyva afelől, hogy egy másodpercig sem haboznak, amikor lájkokra lehet váltani a világ egyik legintimebb pillanatát.

Emilynek erre nem volt szüksége, hiszen amikor ő megkérdezte a Vogue-ot, hogy akarnak-e exkluzív riportban beszámolni arról, hogyan éli meg a terhességet, a magazin tapsikolva mondott igent a felkérésre.

Csak 2039-ben derül ki, milyen nemű gyermeket szül jövőre Emily Ratajkowski

A modell a Vogue-ban jelentette be, hogy gyermeket vár.

Szülés közbeni videózásra így pont nem volt szükség, de azért biztos ami biztos, a néhány másodperces újszülött képe már ment is az Instára, mert egy gondos anya közvetlenül vajúdás után már a telefonja után kapkod. Ez a figyelemkurválkodás egyáltalán nem újkeletű, de a közösségi média annyira csúcsra pörgette, hogy szépen lassan a szoftpornó a mindennapjaink része lett.

Emily karrierjét a Blurred Lines című dalhoz készült videoklip lőtte ki az egekbe 2013-ban. Akkoriban mindenki azt kérdezgette, ki ez a szexi lány, ez pedig több millió követőt, folyamatos meghívásokat, felkéréseket, fotózásokat, reklámszerződéseket jelentett az akkor 22 éves lány számára. A dalt Robin Thicke írta és adta elő Pharrell Williamsszel együtt, aki később elhatárolódott az alkotástól arra a kritikára reagálva, hogy a dal elbagatellizálja a szexuális erőszakot és tárgyiasítja a nőket.

Ez a kritika egyébként annyira széles körben elterjedt, hogy az Egyesült Királyság húsz egyeteme kitiltotta a dalt az egyetemi rendezvényekről. Pharrell akkoriban határozottan megvédte az alkotást, azt állítva, hogy nincs benne semmi bántó, és hogy a nők is ugyanannyira szeretik a dalt, mint a férfiak. Aztán beköszöntött 2019, amikor éppen száz fokon égett a #MeToo, és a zenésznek hirtelen egészen más lett a véleménye. A GQ-nak adott interjúban már azt mondta, hogy '13-ban még nem igazán értette, mi ez a nagy cécó a Blurred Lines körül, de mostanra belátta, hogy vannak olyan férfiak, akik valóban a dal szövegének logikája szerint gondolkodnak a nőkről. Azt mondta, közben rájött, hogy egy soviniszta társadalomban élünk, csak ezt akkoriban még nem vette észre.

Biztosan el volt foglalva azzal, hogy a dal által termelt milliókat számolta.

Itt a ma már vállalhatatlan dal klipjének cenzúrázatlan változata:

Úgy tűnik, akkoriban Emilynek is lekötötte a figyelmét a siker, de annyira, hogy neki még csak most jutott rá ideje, hogy ráborítsa a bilit Thicke-re, akinek egyébként a Blurred Lines-szal nagyjából ki is fújt a világsiker. Azt mondjuk érdemes megjegyezni, hogy ha valamikor, hát pont most időszerű Thicke-re rányomni a cancel gombot, ugyanis emberünknek idén februárban jött ki egy új albuma On Earth, and in Heaven címmel.

Emily tehát szakított végre némi időt arra, hogy két instagramos seggvillantás között leüljön a laptop elé – vagy felbéreljen egy szellemírót –, aminek az lett az eredménye, hogy hamarosan megjelenik életrajzi könyve My Body, azaz Testem címmel. A címadás egyébként zseniális, hiszen ez egyszerre képes hangsúlyozni egy nagyon fontos feminista kitételt (My Body, my choice.) és meghatározni, miből is él tulajdonképpen a szerző.

Robin Thicke ezzel szemben már tutira nem fog elismerően csettinteni, amikor kijön a könyv, a The Times ugyanis megírta, hogy a modell a könyvében szexuális zaklatással vádolja a zenészt. A támadás még a Blurred Lines forgatása alatt történt, melynek egyik napján emberünk részegen ment be dolgozni, és amikor Emily a rendezői utasításnak megfelelően hozzá simult, Thicke hátulról mindkét kezével rámarkolt a modell melleire. Ez mondjuk már alapból nem szép dolog, úgy meg kiváltképp udvariatlanság, hogy a hölgynek gyakorlatilag az egész forgatás alatt félmeztelenül kellett lennie.

A rendezőnő, Diane Martel, akivel kapcsolatban csak azt nem értjük, miért nem emelt kifogást a dal szexista szövege ellen, rá is kiabált Thicke-re, hogy mi a fenét csinál, mire a zenész abba is hagyta a tapizást. Azt persze mondanunk sem kell, hogy sem a dolog elszigetelt jellege, sem a részegség ténye nem fogja megmenteni emberünket, akinek ezzel most az idei albumja valószínűleg megy is a levesbe. Hogy mi lesz Thicke további sorsa, azzal kapcsolatban egyelőre semmi konkrétat nem tudunk. Még ő maga sem reagált a vádra, de aki nem egy kő alatt élte le az elmúlt öt évet, az tudja, hogy egy ilyen kinyilatkoztatás után mi következik.

A tapizós tuskók környezetre gyakorolt káros hatása mellett sajnos eltörpül a probléma, hogy várhatóan megint kiradíroznak valakit a közéletből (legyen akár hasznos, akár haszontalan tagja a zenei szcénának) egy nyolc éve elkövetett taplóság miatt, ami annyira zavarta a tett elszenvedőjét, hogy a siker évei alatt valahogyan meg is feledkezett róla.

Csak remélni merem, hogy Ratajkowski nem akar a könyvével feminista ikonként tetszelegni! Szerettük legeltetni rajta a szemeinket, jól meg is élt belőle, de ezen felül nem sokat tett azért, hogy a Thicke-hez hasonlók ne szexuális tárgyakként tekintsenek a nőkre.

Ez is érdekelhet:

Ha mindenki tökéletes, mi lesz az ilyen mezei szar emberekkel, mint én?

A múltkor visszaugattam egy tapló nyugdíjasnak, olykor megnézem a lányok seggét és haveri körben simán tudok röhögni egy rasszista viccen. Mi lesz most velem?

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában