2018. február 14-én az akkor 19 éves Nikolas Cruz bement a parklandi Marjory Stoneman Douglas középiskolába és tüzet nyitott a diákokra. Az eset a mai napig az Amerikai Egyesült Államok történelmének legsúlyosabb iskolai lövöldözése.

Tavaly októberben az elkövetőt 17 emberen elkövetett gyilkosság és 17 rendbeli gyilkossági kísérlet vádjában találta bűnösnek, azonban az ítélethirdetést elhalasztották, mivel akkor még nem állt rendelkezésre az ügyben kirendelt elmeorvosszakértői bizottság szakvéleménye, ami nélkül nem lehetett döntést hozni abban, hogy az elítélt halálbüntetést vagy életfogytig tartó szabadságvesztést kapjon.

Nikolas Cruz a tárgyaláson

A tárgyalásra, mely ezt a kérdést hivatott eldönteni, múlt héten hétfőn kezdték el összeválogatni az esküdtszéket, ami egy három lépésből álló procedúra. Mivel egy kiemelt ügyről van szó, előre láthatólag csak ez az eljárás két hónapig fog tartani, de már most egy elképesztő fordulattal sokkolta az amerikai közvéleményt.

Amikor ugyanis az elnöklő bírónő, Elizabeth Scherer megkérdezte a jelölteket, van-e kérdésük az eddigiekkel kapcsolatban, az egyikük egészen megdöbbentő észrevétellel élt. Először is jelezte, hogy van néhány dátum, ami nem lesz jó, mert például július másodikán neki van születésnapja, negyedikén az egyik, tizennyolcadikán pedig a másik fiának.

A bírónő arcáról szinte sugárzik, hogy nem érti, hogy jöhet valaki születésnapokkal, amikor egy ilyen fontos ügy tárgyalásáról van szó, az esküdtként történő megjelenés pedig állampolgári kötelesség az USA-ban, de azért elkezd jegyzetelni. A lényeg azonban még csak ezután jön. A bírónő által Miss Bristolnak nevezett jelölt ezzel folytatta:

És van még valami, amit el kell valahogy rendeznem. Van egy sugar daddym, akivel minden nap találkozom.

Mivel Scherer nem értette, miről van szó, Bristol másodjára már egy kicsit konkrétabban fogalmazott:

Férjnél vagyok, és van egy sugar daddym, akivel minden nap találkozom.

Az esetről készült felvétel óriásit megy az interneten:

Miss Bristolt természetesen elbocsátották az esküdtjelöltek közül.

Ez is érdekelhet:

(forrás: New York Post, képek: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Úgy néz ki, Les Grossman visszatér