Jön Elliphant és a The Melvins, de arra is van tippünk, miért ne indulj el majd a Parkból kettőkor.

Halott Pénz

Budapest Park, szeptember 23. 19:00

Az utolsó idei szabadtéri Halott Pénz buli, ahonnan kettőkor hazamenni… na mindegy, úgyis mindenki tudja folytatni a sort. Marsalkó Dávid is üzent azoknak, akik még nem tudják, hogy ott akarnak-e lenni: "Életünk egyik legnagyobb élménye volt a júniusi Parkos koncertünk, ezért szeptemberben megismételjük, hogy az utolsó idei szabadtéri Halott Pénz koncerttel méltóan búcsúzzunk a nyártól. Találkozzunk szeptember 23-án, legyen ez egy közös búcsúakkord, hogy ősszel és télen tudjuk majd, hogy mit várunk jövőre". Szóval a megjelenés ajánlott.

Elliphant (SE), Jumodaddy

Akvárium Klub, szeptember 24. 20:00

A svéd származású Elliphant a skandinávok jelenleg egyik legnagyobb népszerűségének örvendő üdvöskéje. Vad, dögös, stílushatárokon átívelő alapokra helyezett és brutálisan őszinte szövegeivel milliós letöltéseket produkál a zene- és videómegosztó csatornákon, a rajongók mellet pedig olyan nevek érdeklődését is felkeltette, mint Diplo, Skrillex és Bunji Garlin, akikkel több közös gigaslágert is maga mögött tudhat. A tengerentúlon is szép sikereket elérő énekesnő turnézott már Charli XCX társaságában is, és olyan ízlésformáló blogokat tudhat rajongói közt, mint a Pitchfork vagy a FADER. Az erőteljes és lebilincselő előadásmódjáról ismert vadóc énekesnő biztosan hatalmas energiákat mozgat meg első budapesti klubkoncertjén.

Anima Sound System - 20 éves a Shalom

A38, szeptember 25. 20:00

Az Anima Sound System az elmúlt két évtized egyik legfontosabb hazai formációja, a honi elektronikus tánczenei színtér egyik irányadó alakulata. A Prieger Zsolt és Németh Gergely köré épülő formáció talán legnagyobb erőssége a bátorság - az, hogy időről-időre képes megújulni, feladni már bevált megszokott sémákat, és egészen újba kezdeni. Priegerék állandóan változó produkciójának különlegességét mindemellett a zene színes szövete, a stílusok keveredése adta és adja: modern elektronikus tánczene, reggae és dub, hiphop és triphop, slágerek, hagyományos dalok és zenei kísérletek, szerelem és politika, zaj és puhaság, magyar népzene, klezmer és afrobeat, múlt és jelen. A zenekar ezúttal legendás vérbeli dub-reggae albumának, a Shalomnak a húszadik születésnapján visszanyúl a gyökerekhez, s előadja azt eredeti felállásban, lendületben, hangzásban, erőben.

Hiperkarma - 15 éves szülinapi buli

Budapest Park, szeptember 25. 19:00

Nem volt könnyű, de azért egy nagyobb kihagyással megérte 15. szülinapját a Hiperkarma, Bérczesi Robiékkal ezért érdemes együtt ünnepelni a Parkban, és együtt ugrálni a legnagyobb alapvetésekre az elmúlt három lemezről.

The Melvins (USA)

A38, szeptember 27. 20:00

Nehéz leírni, hogy a Seattle mellől indult The Melvins mekkora hatást gyakorolt a rock történetére. A jellegzetes frizurájú, kreativitással tömött Buzz Osborne gitáros és Dale Crover dobos által több mint harminc éve üzemelteti ezt a folyton változó felállású punk-rock-metál nagyüzemet, amely előfutárai között tartotta számon a Nirvana, a Tool, a Soundgarden, a Boris, az Earth, de még a Mastodon is. Hét év után a The Melvins visszatér az A38 Hajóra, hogy egy kis bemutatót tartson, miért is tartják a világ egyik legjobb zenekarának.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

A halloweeni makabra zenekar egyszerre hátborzongató és vicces

Eldobható evőpálcikákból készít bútort egy ázsiai startup

További cikkeink a témában
Új sorozat a Playeren: Akarok egy kutyát! Kattints az első részért!
Hirdetés