Közeledik a Volt egyszer egy Hollywood premierjének időpontja, ezért Quentin Tarantino összeállt a Sony Pictures Televisionnel, mely július 21-től július 25-ig műsorra tűz tíz olyan filmet, melyek listáját maga Tarantino állította össze, és melyek ismeretében még élvezhetőbb lesz a rendező várva-várt kilencedik nagyjátékfilmje.

A Volt egyszer egy Hollywood amerikai bemutatójának időpontja egyébként július 26., nálunk azonban egészen augusztus 15-ig kell várni rá, így különösen indokolt lehet kibekkelni valahogy ezt a szűk egy hónapot a mester által ajánlott filmekkel.

Mutatjuk, melyek ezek:

1. Bob és Carol és Ted és Alice (1969)

Négy Oscarra jelölt vígjáték a hűség-megcsalás témakörében, ami anno kétmilliós büdzséből termelt 30 milliót.

2. A kaktusz virága (1969)

Walter Matthau, Ingrid Bergman és az elsőfilmes Goldie Hawn jutalom(víg)játéka egy Broadway-színdarab alapján.

3. Szelíd motorosok (1969)

Korszakos kultuszfilm, melyben Peter Fonda és Dennis Hopper Los Angelesből New Orleans felé motorozva keresik Amerikát, de nem találják.

4. Arizona Raiders (1965)

Ez az a western, melynek főszereplőjéről, Audie Murphyről Tarantino Leo DiCaprio karaterét mintázta a Volt egyszer egy Hollywoodban.

5. Getting Straight (1970)

A Szelíd motorosok mellett ez volt az a film, ami Tarantino szerint új korszakot nyitott a hetvenes évek eleji Hollywoodban.

6. The Wrecking Crew (1968)

A rendező azért választotta ki ezt a filmet, mert Dean Martin mellett feltűnik benne a modell-színésznő, Sharon Tate, akinek brutális meggyilkolása a kilencedik Tarantino-mozi egyik kulcsmomentuma.

7. Model Shop (1969)

A francia rendező, Jacques Demy első angol nyelvű filmje, mely ugyanabban az univerzumban játszódik, mint Demy összes korábbi alkotása.

8. Hammerhead (1968)

A lista egyetlen nem amerikai alkotása ez az angol thriller, melyben Vince Edwards egy az angol titkosszolgálat által felbérelt zsoldost játszik, akinek meg kellene akadályoznia, hogy egy bűnözőzseni NATO-titkokat kaparinthasson meg.

9. Gunman's Walk (1958)

A Gunman’s Walk azon ritka westernek egyike, melyet CinemaScope Technicolor formátumban vettek fel.

10. Battle of the Coral Sea (1959)

Paul Wendkos 1959-es háborús filmjében egy csapatnyi amerikai katona kerül a japánok fogságába.

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk
További cikkeink a témában