Megnyílt az ország első ScreenX-terme az Arénában, megnéztük, megtudtunk róla ezt-azt.

Korábban már írtunk arról, hogy a Cinema City Közép-Kelet-Európában elsőként nyitott Budapesten 270 fokos betekintést nyújtó ScreenX-termet, amelyben nem csak szemben, hanem a jobb és bal oldaladon lévő vásznakon is zajlanak az események. A technológia főként Ázsiában volt eddig népszerű, ott már dögivel jönnek is a tartalmak, állítólag nagyon szeretik is a helyiek ezt a fajta moziélményt, úgyhogy akciófilmeket és koncertfilmeket is küldenek rá, utóbbi állítólag kifejezetten nagy élmény. Egyszer biztos mi is megtapasztalhatjuk. Ha máskor nem, hát novemberben, akkor érkezik ugyanis ScreenX-re a Bohém rapszódia.

A mozihálózat 160 millió forintból alakította át a 22-es termet, öt projektorral és új hangrendszerrel szerelték fel, egy projektor ugyanis értelemszerűen nem tudja kiszolgálni az összes vásznat. Azt tudnod kell, hogy egy ilyen technológiával mozikba küldött filmek nem 100%-a zajlik a teljes, kibővített vásznon. Csak bizonyos jelenetekben, nagyjából a filmek felében "nyílik ki a kép", ez is változhat ám idővel, ha Hollywood nagyon rákap a formátumra, ők ugyanis még csak 2017-ben kezdtek el először dolgozni vele, ami valljuk be őszintén, kb. tegnap volt.

Elsőként Az apáca és a Meg - Az őscápa című filmekre lehet beülni, de idén még olyan filmeket is bemutatnak még idén ScreenX-formátumban, mint a Bohém rapszódia és az Aquaman. A jegyek 2360 Ft-ért érhetőek el. A Cinema City Aréna 22-es termében lehet kipróbálni mostantól a ScreenX-et.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon