Európában először Németországban lett színes a tévéadás, de nem sokkal később Magyarország is követte.

1967-ig fekete-fehér volt a (nyugat)német tévé, akkor azonban – egészen hihetetlen módon 13 évvel az Egyesült Államok után – ott is színesre váltott az adás. A színes műsort a későbbi kancellár, Willy Brandt indította el '67 augusztus 25-én, ezzel Nyugat-Németország lett az első Európában, ahol színessé vált az adás.

A kor viszonyaihoz képest elég gyorsan, két éven belül már volt színes magyar adás is: ez 1969. április 5-én indult, és a műsorszórással párhuzamosan megkezdődött az első, francia import színes készülékek forgalmazása is – noha ez jó ideig igen drágának, így státuszszimbólumnak számított. Egy évvel később ugyanakkor már itthon is gyártottak színes tévéket.

Bár itt a színességről nincs külön szó, azért érdekes összefoglaló:

Készült egy verzió arról is, ahogy 1972-ben színesre váltott a norvég tévé, de egyes források szerint ez egy 1976-os műsor, ami azzal viccelődött, hogy hogyan válhatott pár évvel korábban színesre a tévézés:

Ez is érdekelhet:

Európa legészakibb és az egyik leglenyűgözőbb országa: Norvégia

Marha nagy szerencséjük van a norvégoknak, nem elég, hogy a világ egyik legjobban működő, legfejlettebb és legboldogabb országa az övék, de még meseszép is.

A világ leghosszabb bringás alagútja megvolt?

Külön sávok bringásoknak és sétálóknak, falfestmények, látványos fények és egy pihenőhely félúton – ilyen a világ leghosszabb, direkt bicósoknak szánt alagútja.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Tíz, streamingre frissen felkerült film, amit érdemes megnézni a héten

Hihetetlen, de a Furiosa egyik színészének közleményben kellett tisztáznia, hogy ez csak egy film, nem a valóság

További cikkeink a témában