Májustól mozikban A hívás, azaz Halle Berry telefonos segélyszolgálata egy izgalmas thrillerben, aminek örömére olyan hívásokat szedtünk össze, amely beleégett a retinánkba.

Blöff

Nagyon rövidke kis szösszenet ez ugyan, de ki ne emlékezne a mindig vadbarom Vinnie Jonesra, azaz Golyófogú Tonyra, aki éppen kedvenc hobbijának, egy ember agyonverésének hódol, miközben megcsörren kocsijában a telefon. És hogy szól bele? Erre mondják bizonyos kultúrkörökben, hogy beteg állat.

Mátrix

Neo telefont kap. De nem teljesen ajándékba. Mielőtt az irodai munkások gyöngye még megörülhetne a potyamobilnak, az csörögni kezd, és azt mondja benne egy hang, hogy tessék szíves lenni kifáradni a párkányra. Még mit nem! De kik ezek a snájdig, öltönyös emberek fegyverekkel?

Dr. Strangelove, avagy rájöttem...

Dimitri meglehetősen nehéz felfogású, de legalább színvonalasan el lehet vele vitatkozni arról, hogy ki sajnálja jobban hazája tervezett lebombázását. Tipikusan az a jelenet, ami szinkronnal nem annyira élvezhető, így ha valaki nem látta volna eredeti nyelven, tegye meg most feltétlenül.

Lost Highway – Útvesztőben

David Lynch művének egyik legborzongatóbb pillanata, amikor a kivakolt arcú, ránézésre is horrorgyanús úriember arra kéri főhősünket, ugyan, hívja már föl saját lakását, hiszen a fura lény éppen ott dekkol nála, annak ellenére, hogy épp egy partin beszélget vele. És mit ad isten, az osztódni képes úriember valóban nem hazudott.

Sikoly

Drew Barrymore gyors halála, avagy ne beszélgess idegenekkel telefonon, mert még hirtelen megjelennek, és annyi az életednek. A Sikoly-franchise egyik legemlékezetesebb jelenetét mindjárt az első rész első pillanataiban ellőni nem jó ómen a folytatások szempontjából.

Shop Stop

Tegye fel a kezét az, aki kívülről tudja Randal telefonos videofilm-rendelését! A kamupornó filmcímek gyönyörűséges listáját nem lehet elégszer átismételni, hát tegyük meg most is, és keressünk rá, hátha azóta már elkészült a Botkormányos 3, esetleg a Lefety Lóránt, a jó öleb folytatása is!

Váltságdíj

Mel Gibson több telefonhívással is híressé vált, de most tekintsünk el a feleséget gyalázó, nagy botrányt kavaró, orális fixációra felszólító ordítozásától, és vegyük elő a gyermeke elrablása miatt teljes mértékben megőrülő Mel ordítozását. Itt valószínűleg teljesen józan volt Gibson úr. Valószínűleg.

Elrabolva

Bryan Mills-szel nem jó ujjat húzni. Az úr ugyanis megtalál és megöl. Elmondja ezt neked telefonon is, hogy biztos legyél benne, igazat mond. És valóban, a kőkemény Liam Neeson eddig kétszer indult útnak, hogy kicsit kipofozza a családi viszonyait, de lesz még egy idióta, aki harmadszor is nekiindul megsemmisíteni őt. Nem mondjuk, hogy jó ötlet.

Gyilkosság telefonhívásra

Ha Grace Kelly Hitchcock remekművének fojtogatós jelenetében csak még egyszer elmondaná, hogy halló, kicsipkézett idegekkel üvöltve mondanánk le róla, és aranytálcán adnánk át a mögötte settenkedő gyilkosnak. A főhősnő azonban keményebb, mint egy Zil.

Rémálom az Elm utcában

Freddy Krueger kifejezetten perverz fajta. Ő az a srác, aki a halálból visszatérve az ember álmaiban ólálkodik, majd levadássza a szerencsétlent, de arra is képes, hogy hirtelen kinyaljon a telefonból. Furcsa képesség ez, nem is biztos, hogy valami más nem jött volna neki jobban. Ráadásul két mozijában is ellövi ugyanezt a poént. Nem túl kreatív lény.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A Fallout nagyszemű szépsége is vetkőzött már le a kamera előtt

A valóságban rögzített képsorokkal még ütősebb a Grand Theft Auto VI zseniális előzetese

További cikkeink a témában