Valószínűleg senkit nem ér meglepetésként, ha azt mondjuk, hogy a testépítés is sokat fejlődött az elmúlt több mint 80 évben.

A filmes újságírás úttörőjének számító Pathé News* archívumában bukkantunk rá egy több mint 80 évvel ezelőtti testépítő verseny felvételére. Az 1941-ben San Franciscóban rögzített, hivatalosan A tökéletes férfiak néven futó, akkor még férfitest-szépségversenynek nevezett megmérettetésen kétségtelenül izmos, de azért még nem szekrényember termetű férfiak vettek részt – laikus szemmel nézve egészen naturálban, azaz természetes módon, tiltott teljesítményfokozó szerek használata nélkül nyomták az izomépítést, persze akkoriban minden bizonnyal még nem voltak úgy szabályozva ezek a dolgok.

*A British Pathé az Egyesült Királyság filmhíradóit és dokumentumfilmjeit készítette 1896 és 1976 között, ám nemcsak Angliából tudósított, hanem szerte a nagyvilágból. A gyűjteményt a világ legértékesebb híradó-archívumaként tartják számon, a 85 ezer saját filmből álló gyűjtemény igazi kincsesbánya, történelmi és kulturális jelentősége pedig páratlan – a YouTube-csatornáját ITT tudod elérni, érdemes csekkolnod.

A

(Forrás: British Pathé)

Ez is érdekelhet:

Ugyanúgy lett milliárdos a világ összes 30 évesnél fiatalabb milliárdosa

Kijött a világ leggazdagabb embereit felvonultató Forbes-lista. Spoiler: öt magyar is szerepel rajta.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Döbbenet, mennyire rosszul szerepel a Furiosa az amerikai mozikban

További cikkeink a témában