Valóságos nagyzenekart épített 512 floppy meghajtóval, 16 winchesterrel és négy szkennerrel régi barátunk, Paweł, aki lankadatlanul fejleszti a Floppotront.

„Ennél betegebb zenekart még nem nagyon láttunk, és az egészben nem az a legfurcsább, hogy Paweł Zadrożniak 64 floppy-meghajtóból épített magának egy komplett szimfonikus zenekart, hanem hogy milyen borzasztóan jól szól” – írtuk meg már évekkel ezelőtt.

Akkor a Floppotron legnagyobb slágere a Csillagok háborúja birodalmi indulója volt, de a lengyel srác Youtube-oldalán számos más zenét is meghallgathatunk.

Így szól a birodalmi induló 64 darab floppy-meghajtón

Ennél betegebb zenekart még nem nagyon láttunk.

Paweł most sziszifuszi munkával egészen új szintre emelte a hardver orchestra élményt. Az immár fájdalmasan komplex megvalósításról részletes blogposztban számol be, itt most szorítkozzunk a lényegre:

a Floppotron nehézkes, masszív, zeneileg darabos, mégis színtiszta élvezet. A legújabb iterációja, a Floppotron 3.0 komplett nagyzenekar, 512 floppy-, 16 merevlemez meghajtóval és négy szkennerrel. És úgy szól, hogy ihajj.

Csak összehasonlításképpen, mutatjuk a korábbi verziót is:

(Forrás: The Verge, borítókép: Paweł Zadrożniak)

Ez is érdekelhet:

Bécs metróvonalai saját Spotify playlistet kaptak

Saját Spotify playlistet kaptak Bécs metrói: mindegyik vonalnak más-más zenei stílusa van, és a lejátszási listák pont olyan hosszúak, mint az út a két végállomás között.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Húsz zseniális film, ami megtörtént események alapján készült

Itt a bizonyíték, hogy a hűtlen brit feleségeknek irtózatosan rossz az ízlésük

Itt a Dűne előzménysorozatának első előzetese, mely a filmekhez méltó látványvilágot ígér

További cikkeink a témában