Óriási magyar büszkeség!

Történelmi magyar siker New Yorkból: Gera Marina színésznőnk kapta magyar idő szerint ma hajnalban az Örök télben nyújtott alakításáért a legjobb színésznőnek járó Emmy-díjat!

A siker azért történelmi, mert eddig még nem is jelöltek nemzetközi Emmy-re magyar alkotást a díj megalapítása óta eltelt 47 évben, idén pedig kettőt is: Gera Marina mellett Bergendy Péter Trezor című filmje is jelölést kapott a legjobb tévéflm/minisorozat kategórában. Mindkét film producere Lajos Tamás, forgatókönyvírója pedig Köbli Norbert.

Bár a Trezor végül nem kapta meg a díjat (az ausztrál Safe Harbour lett a győztes) de az Örök tél és Gera Marina díja óriási diadal: Marina lett az idei gála legjobb színésznője. A díjat Marina a Szovjetunió áldozatainak dedikálta megindult díjátadó beszédében:

Az Örök tél, mely Szász Attila és Köbli Norbert közös alkotása, nagyon komoly és érzékeny témát dolgoz fel: a Szovjetunióba hurcolt politikai rabok, a málenkij robot és az orosz kényszermunka történetével több százezer áldozatra emlékeztet a magyar „gulágfilm”.

A film az elmúlt időszakban rengeteg díjat söpört be világszerte Montreáltól Franciaországon át Portugáliáig, most pedig Gera Marina által megkapta a tévéfilmek Oscar-díjának számító nemzetköz Emmy-t is.

Hatalmas vastaps Marinának és az egész csapatnak! 

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának, de töltsük ki A tanú-kvízt!

Akkora istentelenül büdös nagy öngólt lőtt a rendőrség a TikTokon, hogy hirtelen azt sem tudjuk, hova nézzünk

További cikkeink a témában
Új sorozat a Playeren: Akarok egy kutyát! Kattints az első részért!
Hirdetés