Művész alkotott a cég felkérésére.

A Siemens Zrt. az ismert graffitiművészt, TakerOne-t kérte fel arra, hogy színesebbé tegye a vállalat egyik csupafehér lépcsőházát. A fotórealisztikus stílusban alkotó TakerOne világszerte egyaránt készített már egyedi, nagyméretű rajzokat, a brooklyni Artel Hotel óriási elefántjai és a virginiai George Mason University állatserege után most a zuglói irodaház falfelületeit vette kezelésbe.

„A koncepció kialakításakor szabad kezet kaptam, az egyetlen fix pont az volt, hogy a digitalizáció jelenjen meg az alkotásokon. Az ember mellett három különböző élőhelyen élő állatra esett a választásom – szívesen festek állatokat, mert szerethetőek, könnyű hozzájuk kapcsolódni, és azok sem unják meg őket, akik nap mint nap látják a festményeket” – mondta TakerOne.

A négy festmény az első emeleti lépcsőfordulótól egészen a negyedikig egy-egy külön világba hívja az arra járókat. A lépcsőház négy szintje a tengerek mélyétől (cet) a szárazföldön (gepárd) át egészen az égig (tengelic) vezeti a szemlélőt, a legfelső emeleten pedig a családot és a digitalizáció fonalát kezében tartó embert láthatjuk.

A szintek közti kapcsolatot is a digitalizáció általi összeköttetés teremti meg. Az alkotások különlegessége a szomszédos falakra kinyúló festékcsápok, amelyek elmélyítik a festmények által alkotott világokat.


(Forrás: Siemens Zrt.)

Ez is érdekelhet:

Különös jelentést kapnak a vízből kibukkanó graffitik

Merülés? Kapaszkodás? Segítségkérés?

Most éppen ezekért a falfestményekért rajongunk

A művész: Phlegm, mi pedig azok vagyunk, akik örülnénk, ha felénk is alkotna.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Gyűjtők kincse lesz a Legóból épült Szauron sötét tornya

A gyönyörű Trokán Nóra elragadóan kezelte félrecsúszó ruháját Cannes-ban

További cikkeink a témában