A Rockstar várva-várt videojátékához készült első teaser karrierje nem indult valami fényesen. Ugyebár kedd délután háromra ígérték a premiert, de mivel előtte egy nappal kiszivárgott a teljes klip, a fejlesztők nem tehettek mást, mint hogy már éjfélkor közzétették az előzetest, arra kérve a követőiket, hogy legyenek oly jók, és ha már megnézik, ezt az ő csatornájukon tegyék.

Az emberek pedig hallgattak rájuk, és olyan brutális számokat hoztak össze a videónak, hogy még a szakmabeliek is csak pislognak, mint béka a kocsonyában. A teaser egyébként túlzás nélkül bombasztikus lett, arról nem is beszélve, mekkora gigantikus várakozás előzi meg a 2025-re kiírt alkotást, szóval nem vitás, hogy a klip megérdemli a milliós számokat.

Dobpergés, visszafojtott lélegzet... Hölgyeim és Uraim, megérkezett a Grand Theft Auto VI első előzetese!

Ezt is megértük: tíz év várakozás után befutott minden idők legsikeresebb videojátéka folytatásának első teasere.

Mondjuk még a fentiek tudatában is kőkemény, hogy

a GTA VI teaserét a cikk megírásának pillanatáig a Rockstar csatornáján 99 milliószor nézték meg.

Csak hogy kontextusba tegyük ezt a tényt: a Rockstar csatornáján eddig a legnézettebb videó a 190 millió példányban eladott GTA V bejelentő teasere volt, amit tíz év alatt százmilliószor néztek meg, és a GTA V előzetese bő egy nap alatt felzárkózott erre a szintre.

A siker annyira elsöprő, hogy a Guinness tegnap este az X-en a következőt írta:

Még 24 óra sem telt el, de már most meg tudjuk erősíteni, hogy GTA VI trailere a 24 óra alatt legtöbbször megnézett videojátékos leleplezés a YouTube-on.

A teaser ezzel együtt az egy nap alatt legnézettebb nem zenei videó rekordját is viszi, amit eddig Mr. Beast egyik klipje tartott 59,4 millió megtekintéssel. Nincs sok értelme tehát bármihez is hasonlítgatni a GTA VI leleplezésének számait, hiszen a Rockstar konkrétan mindenkit a sarokba állított a feltöltéssel.

A PlayStation 5-re és Xbox Series konzolokra megjelenő játék 2025-ös premierje még odébb van, de a jelek szerint a kiadó már most elkezdheti törni a fejét azon, mire fogja költeni a beáramló dollármilliókat két év múlva karácsonykor.

(Forrás: Kotaku)

Ez is érdekelhet:

A Télapóként diszkózó John Travoltától szem nem marad szárazon

A Szombat esti láz megvan? Ha igen, ez tetszeni fog.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Itt egy videó arról, hogy a spagetti Will Smith-t zabál

Vonóval csap a húrok közé a Quimby