A Space Jam második részének alkotói generáltak néhány fura hírt az elmúlt napokban.

Kezdődött azzal, hogy a nők tárgyiasítása elleni lépésként a korábban szexi Lola nyusziból alsó tagozatos nördöt csináltak...

... majd folytatódott azzal, hogy a szexuális zaklatás elleni harc jegyében törölték a kanos borz, Pepe lö Pici jeleneteit a filmből...

... amit a Warner azzal súlyosbított, hogy egyértelművé tette, a karakternek a jövőben a stúdió egyetlen alkotásában sem lesz helye.

Persze minden akciót reakció követ és bizony a Space Jam 2. – egyesek szerint eltúlzott – PC intézkedéseinek is szép számmal akadtak kritikusai. A közösségi média jelenleg attól hangos, hogy ha Pepének mennie kellett, akkor bizony a Muppet Show Miss Röfi nevű karakterét is töröljék el, hiszen ő ugyanolyan bővérű, mint Pepe, azzal a különbséggel, hogy nőből van.

A nyomulás nem menő, csajszi!

A kezdeményezés természetesen csak félkomoly, de okosan mutat rá a Warner korrektnek szánt döntéseinek abszurditására. A Miss Röfi száműzését követelő Twitter-bejegyzések ráadásul kinyitották Pandora szelencéjét, és elkezdtek záporozni az ötletesebbnél ötletesebb javaslatok arra, mely rajzfilmhősöket kellene még száműzni a szórakoztatóiparból a politikai korrektség jegyében.

Olyan twitterező is akadt, aki szerint Donald kacsát is ideje lenne elfelejteni, hiszen már 87 éve képtelen gatyát húzni, vagyis nyilvánvalóan fajtalankodó.

Reméljük, Jessica Rabbitot kihagyják ebből az egészből!

(via)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Amikor megérint a prémium autózás érzése – A Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában
További cikkeink a témában