Korunk egyik legnépszerűbb krimiírója a nudibár–kertváros–nyomozóiroda aranyhármas vonalain belül mozog. De milyen könnyedén és szórakoztatóan!

A Maradj mellettem egy több szálon futó nyomozás története. Az egykor szebb napokat látott fotós, Ray rossz helyen kattintgat rossz időben, ezért meglepően rövid idő alatt találkozik az erőszak természetével és egy baseballütő nem rendeltetésszerű használatával. Megan, a tökéletes életét élő kertvárosi anyuka sztriptíztáncos múltja előkerül, amikor belekeveredik egy rendőrségi ügybe. Broome nyomozó már csaknem évtizedek óta megpróbálja kideríteni, hogyan tűnhetett el egy helyi férfi, de amikor tizenhét év után, pontosan ugyanazon a napon egy hasonló eltűnés történik, közelebb kerül a megoldáshoz.

Természetesen a szálak egy idő után keresztezik egymást, hogy egy végig lebilincselő, letehetetlen és kifejezetten szórakoztató sztorivá álljanak össze. Coben pontosan tudja, mikor kell egy-egy jó beszólást elhintenie a sorok között, tudja, hogy mikor kell csavarni egyet a történeten, hogy ne akard még bezárni a kötetet, csak egy fejezetet még, aztán hoppá, máris elolvastál hármat, de akkor már annyira benne vagy a sztoriban, hogy legszívesebben befejeznéd.

A Maradj mellettem remek könyv és abszolút filmszerű olvasmány is egyben, ezért nem nagy csoda, hogy már bejelentették a moziváltozatot, amiről annyit lehet csak tudni, hogy Lawrence Kasdan jegyzi majd a forgatókönyvét. Ami ugyebár egyáltalán nem rossz hír. A film megjelenési időpontja egyelőre nem ismert, addig azonban itt a könyv, ha nem bírjuk ki – egyébként is mindig jobb az eredeti verzió a mozikba küldötteknél…

Jaffa Kiadó, 350 oldal, 2940 Ft

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Tíz, streamingre frissen felkerült film, amit érdemes megnézni a héten

A Ted Lasso színésznője a kamerák előtt küldött el egy fotóst a fenébe

További cikkeink a témában