Tegnap indult a Pókember: Nincs hazaút jegyelővétele az amerikai mozikban és ezzel elszabadult a pokol.

A jelek szerint ugyanis Peter Parker legújabb filmes szereplése iránt finoman szólva elsöprő ez érdeklődés, aminek a Marvel az Örökkévalók buktája után igencsak örülhet. Az utóbbi mindössze 368 millió dollárt szedett össze világszinten, ami, lévén az MCU egyik darabjáról van szó, hatalmas csalódás. Ezzel szemben a nálunk december 16-án debütáló Pókember-filmnek a szakértők már most 180 millió dolláros nyitóhétvégét jósolnak, ami a dolgok jelen állása szerint egyáltalán nem tűnik túlzásnak.

Az online jegyelővétel apropóján például akkora tömeg rohamozta meg a digitális pénztárakat, hogy több szerver is megadta magát, így nagyon sokan nem tudták bebiztosítani a helyüket a kedvenc filmszínházuk premier előadásán.

Olyankor pedig tudjuk, mi van, amikor a kereslet a kínálat többszöröse:

a nyerészkedők elkezdték a jegyeiket az eredeti ár többszöröséért kínálni.

Egy mozijegyet dupla áron megvenni végső soron nem annyira zsebbenyúlós, így egy igazi rajongónak simán el lehet nézni, ha ilyesmire vetemedik. Az eBay-en felbukkanó tízezer dolláros, azaz nagyjából 3,2 millió dolláros mozijegyet azonban már ép ésszel nehéz felfogni. Ez az abszolút csúcs, de vannak még más komoly nevezők is. Egy New Jersey-i hirdető például hat jegyet tett fel a netre összesen 25 ezer dollárért, ami darabra ugyan olcsóbbra jön ki, azért még mindig pofátlan viccnek tűnik.

Egy mozijegy egyébként Amerikában húsz és tíz dollár közé esik, vagyis ha a fenti hirdetőknek sikerül kifogniuk egy milliomost, akinek nagyon mindegy, akár ezerszeres hasznot is hozhat számukra a biznisz.

És ezt olvastad már?
Látványos plakátok érkeztek a The Last of Us szereplőiről