Összeszedtünk tíz olyan alkotást, ami a héten kerül be valamelyik streamingszolgáltató kínálatába és amit nem érdemes kihagyni.

Előfordulhat, hogy a kiemelt címek közül némelyik már régebb óta elérhető valamelyik platformon, de mivel ma már egy átlagos felhasználó nem rendelkezik előfizetéssel az összes szolgáltatáshoz, úgy gondoltuk, hogy egy adott platform premierje igenis fontos információ lehet sokaknak.

Íme tehát a hét – szerintünk – legfontosabb premierjei:

Könnyű leckék

Platform: HBO Max, premier: november 30.

Zurbó Dorottya egy gyönyörű szomáliai lány történetét meséli el, aki az összes szálat elvágja, mely hazájához fűzi, hogy új életet kezdhessen Magyarországon. Dokumentarista stílus, de annyira személyes, amennyire csak egy ehhez hasonló alkotás az lehet.

Karácsonyi fénytusa

Platform: Prime Video, premier: december 1.

El kell ismernünk, hogy a Karácsonyi fénytusa nagyon elromolhat, hiszen egy családi karácsonyi moziban rengeteg a buktató a nyilvánvaló sziruposságon túl. Mi mégis megszavazzuk a bizalmat Eddie Murphynek és bízunk a legjobbakban.

Fargo

Platform: HBO Max, premier: december 1.

Lássuk be, a Coen testvérek filmjét nem lehet elégszer látni. A feleségét kamuból elraboltató, az apósa által kifizetett váltságdíjra játszó palimadár véres-komikus sztorija kortalan mestermű.

1408

Platform: Netflix, premier: december 1.

Egy parajelenségek leleplezéséből élő író ellátogat egy kísértetjárta hotelszobába, ahol rájön, hogy van, amit tényleg nem lehet megmagyarázni. Stephen King művéből készült ez a decens kis horror, ami nem váltja meg a világot, de péntek esti rettegésnek épp megteszi.

A boszorkány

Platform: SkyShowtime, premier: december 1.

Robert Eggers zseniális alkotása nyomasztó, félelmetes, zsigeri horror, melyben egy elszigetelten élő New England-i telepescsaládra leselkedik a gonosz a fák közül.

A dolog

Platform: SkyShowtime, premier: december 1.

Úgy tűnik, december első hétvégéje elkényezteti a horrorfanokat. John Carpenter klasszikusa igazi csemege, már csak a mai szemmel is lenyűgőző praktikus effektek miatt is.

A vörös sárkány

Platform: SkyShowtime, premier: december 1.

A Hannibal-filmek talán legjobb darabja A bárányok hallgatnak után, mely Michael Mann Az embervadász című 1986-os thrillerjét remake-elte, de annál sokkal jobban sikerült. Ez nem is csoda, hiszen ebben Lectert végre Anthony Hopkins játszotta.

anyám!

Platform: SkyShowtime, premier: december 1.

Darren Aronofsky alkotása annyira megterhelő, hogy nem tudjuk mindenkinek tiszta lelkiismerettel ajánlani, de azt sem tehetjük meg, hogy hallgatunk róla. Iszonyatos, felkavaró, de mégis csak egy mestermű.

Az Álmosvölgy legendája

Platform: SkyShowtime, premier: december 1.

Tim Burton legszebb éveiben született ez a látványos, magával ragadó horrormese, melyben a fej nélküli lovas gyilkolássza egy eldugott falucska lakóit, miközben Johnny Depp próbálja felgöngyölíteni a rejtélyt.

Truman Show

Platform: SkyShowtime, premier: december 1.

Peter Weir remek szatírájában Jim Carrey születésétől fogva tudta nélkül egy valóságshow főszereplője. Szívmelengető, izgalmas mozi, melynek üzenete ma talán még aktuálisabb, mint 1998-ban, amikor a filmet bemutatták.

Ez is érdekelhet:

A Napóleon egyik színésznője temérdek filmben megmutatta már magát meztelenül

Az egyik filmje pont emiatt él annyira élénken az emlékezetünkben.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Itt egy videó arról, hogy a spagetti Will Smith-t zabál

Vonóval csap a húrok közé a Quimby