Megvan a teaser, amiben a Duna egyszer csak kiszárad, Budapest pedig szellemváróssá válik? A DVNA című film végül minisorozat lesz, te pedig végigkövetheted a gyártást egy videónapló jóvoltából.

A DVNA teasere már 2016-ban megjelent, a kiszáradó Duna és az elnéptelenedett Budapest látványa teljesen felkavarta a közvéleményt, azóta a legnézettebb magyar trailer lett a YouTube-on.

Csakhogy azóta eltelt öt év, a nagyon várós filmről pedig nem hallottunk. Most viszont Topolánszky Tamás Yvan, a DVNA írója, rendezője és producere maga beszél róla.

Elmondta, mivel a DVNA egy komplex, több szálon futó történet, egyszerűen nem találták azt a formátumot, amiben ezt a történetet és magát a mondanivaló életre tudták volna hívni, ezért folyamatosan falba ütköztek. Rájöttek, egy sima mozifilm kereteibe nem fér bele, ezért a minisorozat felé fordultak, ami hatrészes lesz.

A sorozat műfaji meghatározása nem egyértelmű, a rendező posztapokaliptikus drámakénk, zombik nélküli zombifilmként, de leginkább ökothrillerként említi.

A Nemzeti Filmintézet pályázata jóvoltából az első olyan hazai gyártású minisorozat lesz, amely felveszi a versenyt az HBO-val és a Netflixszel is.

Erről eddig még nem beszéltek a nyilvánosság előtt, most viszont eljött az ideje annak, hogy ne csak lerántsák a leplet arról, hogy igenis lesz film, de rendszeresen tájékoztassák is az érdeklődőket egy ilyen jellegű sorozat fejlesztéséről, majd gyártásáról. Ezért egy videónaplót is elkezdtek gyártani, melynek első adását december 27-én, 18.00 órakor lesz:

2016-ban írtunk a teaserről, azóta várjuk a filmet:

Poszt-apokaliptikus film készül arról, milyen szellemváros lenne Budapest, ha kiszáradna a Duna

Budapest szellemvárossá válik ebben a Topolánszky filmben, ami 2017-ben jöhet a mozikba. A teasere viszont már elérhető és meg is mutatjuk. Nagyon baljós és rettentő látványos, beleborzongtunk.

És ezt olvastad már?
Egy szétszívott agyú medve irtja a jónépet a Kokainmedve első trailerében