Így éld túl a hétfőt Trónok harca-spoilerek nélkül

Sokan csak a dolgos hétfői munkanap végén tudnak végre lehuppanni a fotelba, hogy magukba szívják kedvenc sorozatuk legújabb epizódjának minden képkockáját, és ha már így alakult, szeretnék azt úgy élvezni, hogy a nap folyamán nem lövöldözte le az aktuális rész fontosabb fordulatait valami szószátyár ismerős vagy poéngyilkos weboldal. Ha Game of Thrones-rajongóként aktívan használod az internetet, a közösségi médiát és nem egy kő alatt töltöd a hétfőt, akkor ez a hét tipp neked szól.

1. Állítsd le a poéngyilkos ismerősök követését Facebookon!

Ha van olyan agyilag alulbútorozott ismerősöd, aki nem bírja felfogni, hogy egy „Jaaaj, csak Havas Jont ne!!!”-féle állapotfrissítéssel simán el tudja rontani egy csomó ember szórakozását, akkor nincs más dolgod, mint rányomni a „követés leállítása” gombra. Hadd motyogjon magában!

2. Hanyagold a közösségi médiát!

Mindig lesznek olyan gazemberek, akik képesek beleüvölteni a virtuális térbe, hogy mit láttak az imént, vagy megosztanak egy animgifet, melyen éppen tűpárnát csinálnak egy közkedvelt karakterből, te pedig csak foghatod a fejed, hogy miért néztél föl egyáltalán Facebooka/Instagramra/Twitterre.

3. Ne olvass angol nyelvű szórakoztató weboldalakat!

Azért, mert az itthoni szájtok jellemzően csak kedden kezdik el feltolni a spoileres írásokat, az angol nyelvű sajtó viszont ezeket már hétfőn rászabadítja a netre. Ráadásul ezek a cikkek a legtöbbször még akkor is spoileresek, amikor nem akarnak azok lenni, hiszen ha egy adott szereplőt raknak be főképnek, máris tudhatod, hogy történni fog vele valami nagy jelentőségű dolog az adott epizódban.

4. Mobilnet kikapcs

Ha biztosra akarsz menni, akkor a legújabb rész megtekintéséig kapcsold ki a mobilneted! Ezzel az előző három pontot egy mozdulattal letudhatod.

5. Ne nézd Kárász Robi műsorait!

Mert ha nem tudnád, a pali valami ortó nagy troll. Azt nem tudjuk, hogy nézi-e a Trónok harcát, de tavaly decemberben a várva várt Star Wars: Az ébredő Erő legnagyobb fordulatát úgy lelőtte élő egyenes adásban, hogy a mellette vigyorgó műsorvezető csaj köpni-nyelni nem tudott. Robi aztán azt is egyértelművé tette, hogy magasról tesz a rajongókra. Szerinte pont kiafaszt érdekel, ha valaki az ő behányása miatt nem élvezi annyira a filmet, hovatovább szívből tudja sajnálni azt, akinek ez a film a legfontosabb dolog az életében. Hatalmas arca van a csávónak. Kapcsolj el, ha azt látod, hogy mozog a szája!

6. Hallgass zenét munkába menet-jövet!

Kezdünk átcsúszni egy jó kis paranoia-thrillerbe, de ha megszállott rajongó vagy, akkor még ez is simán belefér. Ha a tömegközlekedést egy jóféle füles és a Spotify társaságában bekkeled ki, akkor kizárt, hogy véletlenül a fültanúja légy, ahogy két jólértesült kitárgyalja a legújabb rész eseményeit. Egy igazi fannak még egy elejtett félmondat is nagyon tud fájni, ezért jobban teszed, ha nem hagysz támadási felületet.

7. HBO GO, korán kelés

Ezzel el is érkeztünk a leghatékonyabb lifehackhez. Ha felkelsz egy órával korábban, akkor az HBO GO-n már meg is nézheted az aktuális részt és akkor egész nap lazán tűrheted, ahogy a notórius poéngyilkos ismerősöd telekürtöli a virtuális teret spoilerekkel. Sőt, ha már így alakult, törleszthetsz is; egy jól irányzott SMS-ben írd meg neki korán reggel, amit nem szeretne tudni, hadd szívja a fogát!

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon