Bruce Leet talán múlt századunk egyik legnagyobb hatású személyének és a világtörténelem talán legnagyobb harcművészének tartják, egy valódi popkulturális ikonnak. Nem véletlenül.

Az ember, aki imádott olvasni, többek között táncot tanított és filozófiát hallgatott, ugyanis puszta kezével-lábával szinte bárkit képes volt elintézni – még azt a bravúrt is végrehajtotta, hogy legyőzte a legyőzhetetlen Chuck Norrist a Sárkány útjában. Jó, jó, de a régi kérdés egészen máig megválaszolatlan maradt:

vajon mire menne egy fénykarddal?

Bruce Lee 4 évvel a legelső Csillagok háborúja bemutatója előtt hunyt el, 1973-ban, így hát aztán a harcművész sem játszadozhatott el ezzel az igencsak merész gondolattal. Megtette viszont helyette Patrick Nan youtuber, aki kissé átértelmezte a mester filozófiájának egyik legfontosabb tézisét, miszerint szabadulj meg mindattól, ami felesleges. Így hát a Tomboló ököl (Fist and Fury) harcjeleneteit nem kicsit feltuningolta. És hát nem kicsit jó lett:

Bruce Lee haláláról egyébként számos elmélet kering – a rajongók többsége ugyanis nem tudta elfogadni a boncolási jegyzőkönyvben leírtakat, miszerint egy allergiás reakció következtében fellépő agyduzzanat miatt vesztette életét. Sokak szerint megmérgezték, mások szerint a kínai alvilág végzett vele, míg egyesek úgy vélik, a családon átok ül – ugyanis fia, Brandon, négy évvel fiatalabban, mindössze 28 évesen hunyt el, miután éles tölténnyel rálőttek egy forgatáson.

(via)

És ezt olvastad már?
112,4 decibellel fújta ki a gyomrát a világ leghangosabb böfögésének tulajdonosa
Rengeteg fotód, videód, nagy fájlod van? Megtelik a géped? Itt a megoldás, ha állandóan tárhely gondokkal küzdesz!