Ilyen, amikor egy jazz-zenekar annyira jó, hogy annak is bejöhet, aki utálja a jazz-t

Ha azt hiszed, nem szereted a jazz-t, akkor hallgass bele a GoGo Penguin zenéjébe. A nevük elég pocsék, de a zenéjük fantasztikus.

Már csak azért is jobb ismerkedni ezzel a manchesteri zenekarral, mert nemsokára Budapestre jönnek, és nagyon érdemes az ilyen zenéket élőben meghallgatni, mégis csak úgy az igazi! Érdekes zene a GoGo Penguiné, mert egyszerre elgondolkodtató és néha húzós, van, amikor már-már táncos is.

Nem pont úgy gondolkodnak, mint az átlagos jazz-zenészek, kb. úgy turnéznak, mint a pop/rocksztárok, és marhára élvezik ezt. A világ is eléggé bírja a GoGo Penguint, második lemezüket, a 2014-es 2.0-t például Mercury-díjra is jelölték hazájukban, 2015-től már a Blue Note Records adja ki a lemezeiket, ami bőven kimeríti a "nem semmi"-kategóriát.

Hallgasd meg egyik teljes koncertjüket, és ha tetszik, akkor nézd meg őket a Budapesti Tavaszi Fesztiválon 2019. április 10-én, ekkor játszanak majd a Müpában a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, ahol biztosan előveszik majd idén megjelent A Humdrum Star című lemezüket. Jó lesz.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon