Joe Weider nyomot hagyott a világon. Neki köszönheted Schwarzeneggert, Lou Ferrignót, azaz a Hulkot, a Mr. és Ms. Olympiát, egy rakás gyúrós magazint, még több fitness táplálékkiegészítőt és azt, hogy a testépítés a 20. században undergroundból áttört a mainstreambe. Nem hiába nevezte őt Arnold a fitness keresztapjának.

Na persze, nem biztos, hogy téged különösebben izgatnak a gyúrós magazinok és az optimális testzsír százalék, de ami már számodra is érdekes lehet, hogy Weider bácsi nem csak az első igazán sikeres testépítő, de emellett FÉRFI is volt a nagylábujja körmétől a feje búbjáig. A különböző magazinokban publikált edzéstervek és motivációs szösszenetek mellett még a vásárlóinak postán kiküldött táplálékkiegészítők mellé is csomagolt életvezetési tanácsokat.

Egyik ilyen írása a Hogyan érd el, hogy a nők szeressenek címet kapta és elképesztően oldschool, épp ezért komolyan megfontolandó tanácsokat tartalmaz.

Mondjuk a lényeget.

Őszintén szólva a legélvezetesebb dolog az életben, a nő.

Joe bácsit idézzük, mert hidd el, érdemes meghallgatni: Meg kell értened, hogy a lányok ugyanúgy keresik a fiúk társaságát, mint fordítva. Tehát a nő, akit csodálsz, egy férfit keres, akit csodálhat. Ha benned megvan ennek az általa vágyott férfinak az összes tulajdonsága, biztos lehetsz benne, hogy nem csak örömmel megy el veled randizni, de egyenesen csalódott lesz, ha nem hívod el.

Na de mégis, milyen tulajdonságokról lenne szó? Kezdjük a legfontosabbal, mert Joe Weider is ezzel indít:

1. Mindenek előtt a nő azt szeretné, ha fizikailag fitt lennél, ha a tested jól felépített és gondosan karbantartott lenne.

"Legyen olyan tested, hogy ne kelljen szégyellnie, amikor megjelenik veled valahol!"

Na jó, azért a fentieken finomít egy kicsit, amikor azzal folytatja, hogy nem kell izomagynak lenned. Nem kell, hogy a mellkasodon szétrepedjen a trikó, de azért figyelned kell arra, hogy legyen kiállásod, legyen tartásod és ne lógjon rajtad a gatya.

Mivel ezt a szöveget a rendszeres vásárlóinak és ügyfeleinek írta, ezért természetesen tolt ide egy kis reklámszöveget is. Ha folyamatosan követed az edzéstervemet, akkor biztosan révbe érsz - állítja, akkoriban pedig nem nagyon volt kedve senkinek visszapofázni.

2. Légy mindig tiszta és tartsd karban a hajad és az arcszőrzeted!

"Az ápoltság többet árul el rólad és a szokásaidról a nők számára, mint amit szavakkal el tudnál neki mondani."

Joe bácsi nem csak azt mondta el a követőinek, hogy érdemes naponta fürdeni, de azt is, hogy a fürdés randi előtt egyenesen kötelező. Felhívja a figyelmet arra, hogy egy igazi férfi gondoskodik arról, hogy ne legyen büdös, de ugyanakkor visszafogott illatokkal operál. Ha parfüm, akkor a kevesebb több. Hagyd, hogy övé legyen a kozmetikai részleg! Te csak maradj visszafogott és hagyd őt érvényesülni!

A tiszta ruházat alap, mint az ápolt haj és arcszőrzet. Nem kell, hogy teletömd a szekrényed százezres öltönyökkel, de bármit is veszel fel, légy tiszta és rendezett!

3. Légy vele tisztelettudó, mint egy igazi hölggyel!

"Ha kezet fogsz vele, ne akard elmorzézni a szándékaidat azzal, hogy simogatod vagy megszorítod a kezét! Venni fogja az üzenetet, de ez lesz a válasz: NEM!"

Weider az alapvető illemtannal is tisztában volt. Bár ezt sokan manapság már elfelejtik, egy férfi csak akkor fog kezet egy hölggyel, ha a kézfogást a nő kezdeményezi. Ebben az esetben a kézfogás rövid és nem tolakodó, amitől csak akkor szabad eltérni, ha a női fél így akarja.

Ha randiztok, ne viselkedj úgy, mintha azonnal haza akarnád vinni, hiszen ő biztosan nem akarja azt sugallni, hogy könnyű nőcske. Jobban fog tisztelni téged, és jobban vágyik majd a figyelmedre, ha nem engedsz meg magadnak mindent vele kapcsolatban. Jobban fogja élvezni a hódításodat, ha úgy érzi, hogy közben ő is meghódít téged.

4. A nő elvárja tőled, hogy jó beszélgetőpartner légy.

Előfordulhat, hogy a lány, akibe belehabarodtál, valamiért félénk, hiszen nem minden nő tökéletesen magabiztos. Talán csak egy kis segítségre van szüksége ahhoz, hogy beinduljon a társalgás.

Ismét egy tanács, amit érdemes megfogadni, bár ha nem vagy toprongy, akkor talán magadtól is tudod, hogy egy randin figyelni kell a másikra és érdemes megkérdezni különböző dolgokról, feltéve, hogy érdekel, kiféle, miféle. Ugye.

5. A lány tudni szeretné, hogy észrevetted.

"Kedvező fogadtatásra fogsz találni nála, ha tudatod vele, hogy vonzónak találod. "

Weider példamondatokkal is segít, melyekkel ezt hatákonyan hozhatod a kiszemelted tudomására. És akkor most jól figyelj, mert ehhez hasonló szövegekkel tutira nem találkozhatsz egy modern Hogyan hódítsd meg a nőt-cikkben!

  • Nagyon örülök, hogy megismerkedtünk. Azonnal felfigyeltem rád, amikor beléptél a helyiségbe, és reméltem, hogy lesz alkalmunk néhány szót váltani.
  • Véletlenül nem téged láttalak ma délután? Az XY bolt kirakata előtt álltál, igaz?
  • Milyen színű a ruhád? Nagyon szokatlan az árnyalata, és azon tűnődtem, vajon ezt pontosan hogy hívják.

Minderre azért van szükség, mert ezekkel tudatod vele, hogy valami különlegesre figyeltél fel vele kapcsolatban. Mindenkinek imponál az a gondolat, hogy különleges.

6. Azt szeretné, ha elbűvölő lennél, nemcsak az ő, de a barátai szemében is.

Élvezni fogja, amikor felvág veled a barátai előtt, hogy azok csodálhassák a jó ízlését, amiért melletted kötött ki.

Ha eddig tagadtad volna, hogy Joe Weider a női lélek nagy ismerője, akkor most itt az ideje, hogy elnézést kérj.

Lehetsz elbűvölő. Mindegy, mennyire gondolod félénknek vagy görcsösnek magad, lehetsz elbűvölő és vonzó! Arthur Murray, a híres táncoktató annak idején annyival magasabb és csúnyább volt a kortársainál, hogy soha nem mert volna táncolni az iskolai mulatságokon. Szerencsétlennek gondolta magát és borzalmas kisebbségi komplexusa volt egészen a ballagásig. Később aztán megtanulta, hogyan lehet elbűvölő és vonzó.

Az igazi vonzerő titka az, hogy nem magadra kell összpontosítanod, hanem először a körülötted lévőkre.

Mi tehát a vonzerő? Egészen egyszerűen az, ha figyelmes vagy másokkal. Amikor tekintettel vagy az érzelmeire, vágyaira és igényeire, jobban, mint a sajátjaidra. Ha így teszel, a másik nem tud nem pozitívan viszonyulni hozzád. Ha így teszel, miért kosarazna ki? Hogyan mondhatna nemet?

Persze, menj el szépen mozogni, tisztálkodj rendszeresen és légy rendezett! Ezekkel nem mondtunk túl sok újat, de ezzel a legutóbbival Joe bácsi talán felnyitotta néhány tapasztalatlanabb férfitársa szemét.

Mivel is zárhatnánk ezt a remek tippgyűjteményt, mint Weider saját szavaival?

PRÓBÁLD KI, és MEGLÁTOD!

Tisztelettel:

Joe Weider
bajnokok edzője

(forrás: Art of Manliness, főkép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Emiatt az epikus western miatt nem volt ideje Kevin Costnernek a Yellowstone utolsó részeire

A tavalyi év legbetegebb filmjében látható kastély tulajdonosának elege van a kertjében táncikáló turistákból

További cikkeink a témában