Az egész sztori egy mostanra rasszistának bélyegzett A Simpson-család karakterrel, az indiai származású Apuval kezdődik, akit harminc évig a fehér bőrű Hank Azaria szinkronizált.

Tavaly januárban aztán Azaria lelépett a sorozatból, majd a karaktert is törölte a stúdió, néhány napja pedig a színész elmondta, hogy borzalmasan szégyelli magát, amiért Apu figuráján keresztül harminc évig táplálta az ázsiai-amerikaiakkal szembeni előítéleteket, egyúttal elnézést kért minden érintettől, akit a munkájából kifolyólag megsértett.

Apu és Azaria

A 81 éves angol humorista, John Cleese ezt nem akarta szó nélkül hagyni, és a Twitteren közzétett bejegyzésében alaposan nyakon öntötte Azariát vitriollal:

Nem akarok lemaradni Hank Azaria mögött, ezért a Monty Python nevében bocsánatot szeretnék kérni minden jelenetünkért, melyekben a fehér angolok kontójára vicceskedtünk. Elnézést kérünk, ha ezzel esetleg bárkinek szorongást okoztunk!

Zseniális szarkazmus, bár azt azért hozzá kell tennünk, hogy Azaria fehér férfiként csinált viccet az indiaiakból, míg Cleese fehér angolként gyakorlatilag önmagát is kifigurázta. Nem ugyanaz tehát a két történet, de ennek ellenére is értjük, mit üzen az angol humorista:

aki nem érti a viccet, a panaszával forduljon a fal felé!

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Egy angol showman kigúnyolta Henry Cavillt a hobbija miatt
Rengeteg fotód, videód, nagy fájlod van? Megtelik a géped? Itt a megoldás, ha állandóan tárhely gondokkal küzdesz!