Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az ABBA saját Facebook oldalán még tavaly októberben jelentette be, hogy egy olyan turnét terveznek, melyben a hetvenes évekbeli önmaguk hologramjai élő zenekari kísérettel adnák elő legkedveltebb dalaikat.

Ha még mindig abban reménykedtél, hogy a zenekar valaha is összeállna egy jó kis múltba révedős zenélésre, erről sajnos minél hamarabb le kell tenned. A tagoknak ugyanis eszük ágában sincs újra felvenni a passzentos diszkócuccot, arról nem is szólva, hogy az anno legendásan szép fenekű Agnetha Faltskog mára már betegesen fél a repüléstől, így egy nemzetközi turné teljesen ki van zárva.

A nosztalgiázni vágyók viszont túl sokan vannak, és ma már nem a szüleiktől kérik a pénzt koncertjegyre, ezért a csapat menedzsmentje előállt azzal az ötlettel, hogy a sztárok helyett azok fiatalkori hologramját küldenék körbe a világban.

Az ötlet egyébként működik, ahogy azt Tupac 2012-es fellépése a Coachellán már bebizonyította, de Michael Jackson jelenése sem volt éppen kis élmény két éve a Billboard Music Awardson.

– lelkendezett a terv hallatán Benny Andersson, a csapat szakállas macsója, bár az öröméhez szerintünk nagyban hozzájárult, hogy a szeme előtt azonnal felvillant néhány dollárjel.

A napokban a tavaly októberi terv tekintetében napvilágot látott néhány további részlet. Kiderült, hogy a menedzsment nem elégszik meg világturnénál kevesebbel, és hogy a hologramokat a csapat tagjainak hetvenes évekbeli másáról fogják mintázni. A hologramokat egy élőben zenélő csapat elé fogják vetíteni, az énekhangjukat pedig a '77-es ausztrál turné hangsáváról választják majd le. Benny szavaival élve:

És ezzel már tutira el is adott néhány százezer jegyet szerte a világon.

Egyelőre csak annyit tudunk, hogy előre láthatólag 2019-ben indul a globális digitális hakni, de hogy pontosan mikor és hol, azt még nem kötötték az orrunkra.

(via)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.