A csecsen vezető, a mélytekintetű Ramzan Kadirov ultimátumot adott Európának: az Uniónak vissza kell vonnia az Oroszországgal szembeni intézkedéseket, vagy különben lesz nemulass.

Ha ugyanis ezt az EU nem lépi meg, Csecsenföld borzalmas megtorló intézkedéseket vezet be az Unió ellen. Hogy ezek pontosan mik lesznek, azt nem tudjuk, de szerencsére ez nem is lényeges, Kadirov ugyanis

február 31-ig adott haladékot az EU-nak, hogy teljesítsék a követelését.

Addig meg miénk a világ összes ideje, ugyanis a széles körben elterjedt Gergely-naptár szerint nagyjából akkor lesz február 31., amikor Kadirov Nobel-békedíjat kap.

A hírt a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség tette közzé.

Mielőtt bárki felháborodna, gyorsan leszögeznénk, hogy igen, mi is tudjuk, hogy háború van, vagyis ezt a hírt is erős fenntartással kell kezelni. Simán előfordulhat ugyanis, hogy az egész egy nagy kacsa, ami azért született, hogy nevetségessé tegyék a csecsen vezetőt. (Bár nem világos, hogy miért pont az orosz állami hírügynökségnek állna ez érdekében.)

Csecsenföld egyébként a kilencvenes években még a saját függetlenségéért hadakozott Oroszországgal, most viszont az oroszok oldalán haderőt küldött a szintén a függetlenségéért harcoló Ukrajnába, vagyis sokaknak nemigen lehet most szimpatikus a fentebb látható úriember.

Emiatt még akkor is jól eshet végre teli pofával röhögni a saját türhőségét a világ elé pakoló csávón, ha történetesen a fenti nyilatkozat meg sem történt.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Egyes francia golfklubok felmentést kaptak az aszály miatti öntözési tilalom alól, ezért a tiltakozók betont öntenek a lyukakba