Sokáig az Onlyfans volt a pornósok és prostituáltak szabadjegye a luxus nyugdíjasévekhez. Az eredetileg művészeknek indult oldalt már évek óta szexmunkások tömegei uralják, akik egy webkamera és egy laptop segítségével az otthonuk kényelméből termelhetik a milliókat a kanos előfizetők bankkártyáit szipolyozva.

Ez ellen persze nemigen kell lázadozni, hiszen ha valaki hajlandó havi húsz dollárt fizetni kukkolásért, ezt miért is ne tehetné meg? Az opció tehát remélhetőleg még jó sokáig meg is marad, de egy jól körülhatárolható csoport számára már egészen biztosan nagy változást tartogatnak az elkövetkező órák és napok.

Az OnlyFans ugyanis elkezdte sorban kitörölgetni a platform orosz és fehérorosz felhasználói fiókjait, illetve befagyasztani az ezekhez kapcsolódó számlákat, melynek tulajdonosai így a tiltás megszűnéséig nem hívhatnak le semmilyen pénzösszeget az oldalról.

Nem arról van szó, hogy a platform így akarna nyomást gyakorolni az orosz elnökre – bár a hölgyek pénztárcájával való babrálás biztosan érzékenyen érint néhány magas rangú politikust –, az OnlyFans szóvivői Oroszországnak a SWIFT-rendszerből történő kirúgásával indokolják a döntést, melynek következtében az orosz bankkártyákhoz kapcsolt fiókokon nem lehetséges semmilyen tranzakció végrehajtása. Arról nem szól a hír, hogy a belarusz tartalomgyártókat miért szívatják, így nem maradt más feltételezés, mint hogy mégis meghúzódhat némi politikai indok a háttérben, hiszen Minszk a háborúban egyértelműen az oroszok oldalán áll.

Az OnlyFansből élő szexmunkásoknak jellemzően nincs más bevételi forrásuk, ami a gyakorlatban is érthető, hiszen ha valaki popsimutogatással képes havi szinten több millió forintnak megfelelő pénzösszegeket betermelni, az nemigen akar majd lángosozót nyitni a sarkon, vagy bármi mást, ami miatt el kell hagynia a webkamera ötméteres körzetét.

Ha a tiltás sokáig életben marad, az a néhány ezer orosz és belarusz szexmunkás kénytelen lehet ismét felvenni a műszakot a való világban, bármit is csináltak az online pornóparadicsom megteremtése előtt.

Ez is érdekelhet:

(forrás: Daily Beast, főkép: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
Hirdetés