Egy görög gazdát igen kellemetlen meglepetés ért, amikor kiment megnézni az üvegházában termesztett orvosi marihuánát a thesszáliai Almyros mellett.

Az történt ugyanis, hogy heves esőzés csapott le a környéken, mely igencsak megzavart egy békésen legelésző birkanyájat. Az állatok hirtelen megindultak az üvegház felé, a vonulást pedig még a juhász sem tudta megakadályozni.

A nyáj gyakorlatilag letarolta az ültetvényt, a birkák nagyjából 300 kilónyi kannabiszt fogyasztottak el, azokat a töveket pedig, amit nem ettek meg, letaposták.

Az állatoknak nem lett semmi bajuk, bár az ültetvény gazdája, Yannis Bourounis elmondta, hogy az eset után a birkák úgy ugráltak, mint a kecskék, ami nagyon szokatlan jelenség.

A sztori viccesnek tűnhet, de azért Bourounisnak biztosan nem volt kedve mulatni, amikor meglátta, milyen pusztítást vitt véghez a nyáj a terményen. Ezzel kommentálta a dolgot:

Nem is tudom, sírjak-e vagy nevessek. Először a hőhullám, aztán az áradások miatt vesztettünk el közel minden terményt, és most ez...

(Forrás: Newsweek, képek: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén nem stressz és kínlódás, hanem igazi ünnep lesz a karácsony: mutatunk néhány remek ötletet kütyük-élmények-környezettudatosság-egyediség vonalon, amiből biztosan tudsz választani.
Hirdetés