Az valószínűleg senkinek nem újdonság, hogy Kanye West nem teljesen komplett. A rapper hasonlította már magát Jézushoz, ment már fel a színpadra elküldeni a győztest a francba, amikor szerinte nem a megfelelő helyre került az adott díj, hablatyolt hülyeségeket a rabszolgaságról, és annak idején szinte heti rendszerességgel mondott olyat, ami vegytiszta bizonyítéka volt annak, hogy elmentek neki otthonról. A zenéje miatt azonban mindezt simán elnézték neki.

Úgy tűnik, ahhoz, hogy beinduljon a cancelmozdony, sokkal speciálisabb módon kell előadni a barmot. Ha nagyképű, téveszmés, indulatos és hisztis vagy, simán lehetsz mellette sikeres előadóművész, de ha segg vagy az exeddel, azonnal beindul a hiszti. Szerencsétlen Kanyét is emiatt ültették most fel a szopórollerre, na nem mintha nem önként ment volna házhoz a pofonért.

Történt ugyanis, hogy Kanye és Kim Kardashian kapcsolata megromlott, Kim pedig bejelentette, hogy elválik a rappertől. Érdemes megjegyezni, hogy egyébként Kardashian sem a mértéktartásáról és makulátlan értékítéletéről híres. Legutóbb például azzal váltott ki némi nemtetszést, hogy azt mondta, a nőknek nem nyavalyogniuk kellene, hanem meg kellene emelniük a seggüket (sic!) és el kellene menniük dolgozni, ha sikeresek akarnak lenni. Mondja ezt egy olyan ember, akinek egy milliomos család tagjaként, majd a családnév miatt sikeressé vált valóságshow szereplőjeként nemigen kellett soha azért könyörögnie, hogy egy befektetési bankár rábólintson bármelyik olyan ötletére, ami egy átlagember szájából minimum őrültségnek hangzana.

Szóval amikor Kanye West és Kim összeházasodtak, a West családban pontosan eggyel lett több a nagyképű sztárok száma, igaz, közülük még mindig Kanye volt az, aki a saját tehetségének és munkájának köszönhette a világsikert. Aztán jött a már fentebb is említett párkapcsolati krízis, majd a szétköltözés, végül beütött egy még ennél is nagyobb probléma:

Kardashian összejött egy ismert humoristával, Pete Davidsonnal, Kanye pedig ettől teljesen meghülyült.

Ez mondjuk borítékolható volt, hiszen egy ember, aki meg van győződve arról, hogy ő az univerzum legtökéletesebb élőlénye, nemigen viseli jól, ha elhagyják. Kanye el is kezdte sorra venni a szakítás összes stádiumát a valóság tagadásával kezdve, amikor is mindenhol elmondta, hogy a szétválás nem végleges, és Isten gondoskodni fog róla, hogy ők ketten újra összejöjjenek. Közben Kim csendben beadta a válópert, aztán jött a pletyka, hogy Davidsonnal találkozgat, Kanye agya pedig ezzel párhuzamosan szépen lassan elborult.

Balra Kim Kardashian, jobbra Pete Davidson

Akkor robbant a bomba, amikor Kardashian és Davidson a nyilvánosság előtt is felvállalták kapcsolatukat, a rapper pedig elkezdett ordas baromságokat irkálni az internetre. Nem kívánjuk felidézni a szókarate-bajnokság összes kényelmetlen fordulatát, legyen elég annyi, hogy a zenész izomból tolta a lelki zsarolást elhidegült neje felé, Davidsont pedig kezdetben csak cikizte, majd komolyabban beleállt, végül pedig odáig ment, hogy a fizikai erőszak lehetőségét is kilátásba helyezte. Az sem lendítette előre a konfliktus békés rendezésének ügyét, hogy olykor, megelégelve a baszogatást, a humorista is visszaszúrt néhányat a sértődött sztárnak.

Egyszer például Kanye „hol vagy?” kérdésére azt válaszolta, hogy „az ágyban a feleségeddel”, ami nagyon elmés riposzt, de okosnak semmiképpen sem mondható.

A verbális dulakodás a múlt héten érte el a csúcspontját, amikor egy Instagram-sztoriban Kanye konkrétan megfenyegette Davidsont, a kis klipet pedig az Insta arra hivatkozással törölte, hogy a rapper ezzel megsértette a platformnak a zaklatás és erőszak tilalmára vonatkozó irányelveit, majd a sztárt 24 órára bannolta, hátha ennyi idő elég lesz, hogy lehiggadjon kicsit.

A dolog itt nem állt meg, a Grammy szervezői ugyanis annak ellenére is törölték a zenész fellépését a díjátadó programjából, hogy a sztárt öt kategóriában is jelölték a 2022-es gálán. (Lehet tippelni, hogy ezek után vajon hányat fog hazavinni.) A szervezők azzal indokolták a döntést, hogy az elmúlt hónapok eseményei miatt félő, hogy Kanye arra használná fel az élő show lehetőségét, hogy ismét beolvasson Davidsonnak, vagy urambocsá', a szexuális erőszakkal vádolt Marilyn Mansonnal kapcsolatban mondjon valami kényelmetlent, amire egyébként korábban volt is példa.

A Grammy döntése tehát, ismerve az előzményeket, valamennyire érthető, a sztori legújabb fordulatával azonban nemigen tudunk egyetérteni. A change.org nevű szájton egy Carmello Marie nevű nő – aki minden bizonnyal már hónapok óta égett a vágytól, hogy valamilyen módon ő is szerephez juthasson ebben a kínos történetben – online petíciót indított annak érdekében, hogy töröljék Kanye West fellépését a Coachella nevű Los Angeles-i zenei fesztivál programjából. A kezdeményező azzal indokolta a kampányt, hogy

Kanye lassan egy éve zaklat, manipulál és bánt embereket, köztük Kimet és Pete-et, és aki szót emel ez ellen, az is a sztár célkeresztjébe kerül. Emiatt a Coachella szervezőinek és minden olyan márkának, ami a zenésszel dolgozik, szégyellnie kellene magát és meg kellene vonnia a támogatását.

A petíció 25 ezres célszámmal indult és a cikk megírásának pillanatában már 24 ezer felett jár az aláírók száma, vagyis nem kérdés, hogy összejön a dolog. Ennek megjóslásához egyébként nemigen kellett nagy matek, hiszen a világon nincs egy olyan sztár, akinek ne lenne legalább 25 ezer utálója. Arról persze nem szól a fáma, hányan szeretnék annak ellenére is a Coachella színpadán látni a zenészt, hogy az elmúlt hónapokban tényleg a legrosszabb formáját hozza, már ha a magánéletéről van szó.

Mi azt javasolnánk az igazság és közerkölcs önkéntes bajnokainak, kiváltképp Carmello Marie úrhölgynek, hogy próbáljon meg relaxálni és bízza a szervezőkre, a jegyvásárló közönségre, valamint a hatóságokra annak eldöntését, hogy a nyilvánvalóan problémákkal küszködő Kanyének szabad-e fellépnie Amerika egyik legnagyobb zenei fesztiválján.

(képek: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

További cikkeink a témában