A hétéves kijevi kislány, Amelia Anisovics néhány hete vált világhírűvé egy videó miatt, melyen az volt látható, amint Amelia a Jégvarázs című animációs film Legyen hó! című betétdalát énekli ukrán nyelven az orosz bombázás alatt álló főváros egyik bunkerében.

A megható klipecske néhány nap alatt körbeszaladt az interneten, a kislány pedig hamar a háború borzalmai közepette a békéért sóvárgó egyszerű emberek arca lett.

A Facebookra feltöltött videóra még Idina Menzel, a Jégvarázs angol nyelvű eredetijében a dalt éneklő karaktert szinkronizáló amerikai színésznő is felfigyelt, és azt azzal a megjegyzéssel osztotta meg, hogy a világ látja Ameliát, amit még egy sárga és egy kék szívecskével is nyomatékosított.

Íme az eredeti videó:

Úgy alakult, hogy a kis Amelia ismét énekelhetett a világ szeme láttára, szüleivel együtt ugyanis sikerült Lengyelországba menekülnie, ahol a család menekültstátuszt kapott, Ameliát pedig felkérték az Együtt Ukrajnáért nevű jótékonysági rendezvény szervezői, hogy lépjen fel a vasárnap megtartott eseményen és énekelje el az ukrán himnuszt.

Az előadásra a Łódź-i Atlas Arena nevű helyszínen került sor, és tiszta szívvel ajánljuk, hogy nézd meg Amelia fellépését, a kislány mosolya ugyanis az előadása végén egészen egyszerűen felemelő.

A rendezvényre mind a tízezer meghirdetett jegy elkelt, melynek köszönhetően nagyjából 128 millió forint gyűlt össze az ukrajnai menekültek megsegítésére.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Saját bevallása szerint egymillió nővel feküdt le az expankrátor élete során