Rendesen felhorkant a futóvilág a Hszinancsiang Maraton egyik résztvevőjének teljesítményét látva. Az ötvenéves versenyző, akit gyorsan jött hírneve óta csak Csen bácsiként emleget a világsajtó, 3 óra 28 perc alatt teljesítette a 42 kilométeres távot.

Ez egyébként önmagában még nem adna okot a csodálkozásra – bár tedd a szívedre a kezed; te meg tudnád csinálni ugyanezt? –, az igazi mutatvány az, hogy mindezt Csen bácsi úgy abszolválta, hogy

közben egymás után pattintotta a koporsószögeket.

A láncdohányos atlétáról készült képek óriásit mentek múlt héten a Weibón, amit immár hagyományosan a kínai Facebookként szokás emlegetni.

A kuangcsou-i férfi immár harmadjára nyomja le láncdohányos üzemmódban a távot. Először 2018-ban fényképezték le rápippantás közben a Kuangcsou Maratonon, majd 2019-ben a Hsziamen Maratonon mutatta be ugyanezt. Az első ideje 3:36, a második 3:32 volt, így most tudott először 3 és fél óra alá menni, ami egészen kimagasló teljesítmény, ha számba vesszük, hogy emberünk tüdeje egy-egy ilyen szessön után úgy nézhet ki, mint egy széntüzelésű kazán kéményének belseje.

Csen állítólag csak akkor dohányzik, amikor fut, szóval vagy szereti az emberkísérleteket, vagy valamit nagyon csúnyán félreérthetett a dohányzás hatásairól szóló felvilágosító anyagok böngészése közben. Emberünk a tudósítások szerint a leggyorsabb láncdohányos maratonista világrekordjára gyúr, de mivel ebben a számban még nem pályázott senki, igazából teljesen feleslegesen farigcsál az idején.

Arról nem szó a fáma, hogy a Csen bácsi körül lihegő versenyzők mennyire örültek az arcukba csapódó füstfelhőknek, de mivel elméletileg egyetlen versenyszabály sem tiltja a maraton közbeni dohányzást, nemigen lenne értelme emiatt reklamálni.

(forrás: Daily Mail)

Ez is érdekelhet:

Kicsit túl messzire ment a majom, aki meg akarta kukkantani a perui szépségkirálynő melleit

Nem lehet hibáztatni érte, de azért udvariasság is van a világon.

És ezt olvastad már?
Alapos utolsó kedvcsinálót kapott a hamarosan megjelenő Harry Potter-videojáték
További cikkeink a témában