A Titanic minden idők legjövedelmezőbb filmje az Avatar és a Bosszúállók: Végjáték mögött, ami a mai napig termeli a bevételt a streaming platformoknak és a televíziós jogdíjaknak köszönhetően.

Épp emiatt minden olyan alkotó, aki bevételarányos javadalmazásban szerződött a stúdióval, évi összesítésben kapja a csekkeket a mai napig. Azt gondolhatnád, hogy csak a legnagyobb sztárok tudnak ilyesmit kikötni a szerződésükben, de ez nem feltétlenül igaz. Egy 30 éves srác például annak ellenére is rendszeresen kapja a jogdíjakat, hogy alig néhány percig volt csak látható James Cameron világsikerű mozijában.

Reece P. Thompson ötéves volt, amikor édesanyját azzal kereste meg a menedzsere, hogy két lehetőség is beesett a kisfiának. Az egyik egy benzinkút reklámja lett volna, a másik pedig egy nagyjátékfilm, amiről ezen a ponton még senki nem tudott semmit.

Úgy alakult, hogy az édesanyja a filmet választotta, így a kis Reece végül 1997-ben a filmtörténelem részese lett. Bár tényleg nem nagy szerep jutott neki, biztosan emlékszel rá. Ő az a kisfiú, aki kishúgával és édesanyjával a harmadik osztály utasaiként próbálnak meg feljutni a mentőcsónakokra. A menekülés sajnos nem sikerül, ami egy szívszaggató snittben válik egyértelművé, melyben az látható, amint az édesanya altatja a gyerekeket, miközben a kabinba már áramlik be a jeges tengervíz.

Felnőttként már nem ismernéd meg

Reece idén 30 éves, egy síközpont marketing igazgatójaként dolgozik Utah-ban és néhány éve megosztotta a sajtóval, hogy a filmben való szereplése miatt minden évben kap egy csekket a stúdiótól. Abból sem csinált titkot, mennyit termel neki a világsikerű film.

Egy-egy csekk száz dollár körüli összeget hoz neki a konyhára, de jobb években akár 250 dolláros papírt is hozhat neki a postás.

Ez nyilván még a zsebpénznél is kevesebb, de azért szép mementója annak, hogy Reece gyerekként valami igazán nagy dolog részese lehetett, még akkor is, ha saját elmondása szerint alig emlékszik a forgatásra.

Ez is érdekelhet:

(via)

És ezt olvastad már?
Megérkezett a női Hulkról szóló sorozat első kedvcsinálója