Demi Lovato tavaly nyáron jelentette meg új nagylemezét, melynek borítóját kiplakátolták néhány helyen Londonban, hogy egy kis felhajtást csináljanak a premiernek.

A plakátok miatt azonban annyi panasz érkezett az angol reklámfelügyelethez, hogy négy nap után le kellett őket szedni, most pedig az Advertising Standards Authority (ASA) úgy döntött, hogy az album borítóját a jövőben sem használhatja a kiadó reklámcélokra, csak abban az esetben, ha azt jól körülhatárolható címzetteknek juttatják el. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a fotót kitiltották a közterekről és a képernyőkről is, azt maximum a rajongóknak küldött hírlevelekben használhatja a Polydor Records.

És hogy miért ez a nagy felzúdulás? Nos, kezdjük ott, hogy az album címe Holy Fvck, amit némi kreativitással úgy fordíthatnánk le magyarra, hogy Szent [email protected], a borítót pedig inkább megmutatjuk, mert körülírni teljesen felesleges lenne:

Igaz, hogy a hír szerint a plakátok kihelyezése és levétele között eltelt négy napban összesen négy panasz érkezett a reklámfelügyelethez, de ezeket a jelek szerint a hatóság igen megalapozottnak találta.

Az ASA szerint a fotó valóban alkalmas arra, hogy sértse a keresztényeket, hiszen a keresztet, vagyis a hit, valamint Krisztus szenvedésének szimbólumát összemossa a szexualitással. A Polydor szóvivője elmondta, hogy a plakátok kihelyeztetése előtt konzultált a reklámkampánnyal megbízott Brotherhood Media illetékeseivel, akik biztosították őket afelől, hogy a borítóval nincsen semmi baj.

Kár, hogy pont a reklámfelügyelet ezt nagyon másként látta!

(forrás: BBC, főkép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Amikor Marilyn Monroe krumpliszsáknak öltözött

Marilyn Monroe szokatlan fotóval bizonyította egy neki beszóló újságírónak, hogy nem csak a menő ruháktól néz ki jól.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában