Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mindenki szeret könyvet találni a fa alatt. Ha nem akarsz mellényúlni, ajánlunk néhány remek darabot minden élethelyzetre.

Harlan Coben: Hat év

Szokásosan remek minőségű krimi a zsáner egyik legjobb szerzőjétől, amelyben egy férfi, bizonyos Jake Fisher meglehetősen kényes helyzetbe kerül, amikor eltűnt szerelmét szeretné felkutatni. A nő ugyanis hat évvel korábban hozzáment valaki máshoz, de a férj évekkel későbbi temetésén kiderül, egykori szerelme, Natalie bizony nem az igazi feleség volt, az elhunyt ugyanis húsz éve valaki mást ölelgetett otthon. Jake-nek fel kell kutatnia Natalie-t, de ezzel a saját életét veszélyeztetni. Aki a krimiket szereti, nem nyúlhat mellé a Hat év-vel.

Harlan Coben: Hat év, Jaffa Kiadó, 320 oldal, 2940 Ft

Itt veheted meg: Shopline

Jeff Abbott: Adrenalin/Végjáték

Nem csoda, hogy Hollywood már rá is tette mancsait a könyvekre, Jeff Abbott ugyanis remekül vágtázza végig Sam Capra kalandjait, melynek első és második, nálunk is megjelent része valóban filmszerű, remekül sikerült mű. Az első epizódban Capra elrabolt feleségét, a másodikban pedig csecsemőkorú kisfiát igyekszik megmenteni egy bűnszövetkezet karmai közül, maradjunk annyiban, hogy nem lennénk foglalkozásunkat tekintve Sam Capra. Ha lehet, a második kötet még pörgősebb, mint elődje, pedig az sem sétagalopp. Most olvasd el őket, mielőtt Hollywood agyatlan akciófilmet forgat belőlük!

Jeff Abbott: Adrenalin, Jaffa Kiadó, 370 oldal, 2940 Ft; Jeff Abbott: Végjáték, Jaffa Kiadó, 380 oldal, 2940 Ft

Jordan Belfort: A Wall Street Farkasa

Már a nyakunkon van Michael Scorsese új filmjének premierje, aminek megtörtént sztorija ezen a remek könyvön alapul. Jordan Belfort a mennyektől a poklokig jutott, 26 éves korára multimilliomosként tengette mindennapjait, amíg vastagon bele nem keveredett egy tőzsdemanipulációs ügybe. Érdemes elolvasni azoknak is, akik meg akarják nézni a filmet.

Jordan Belfort: A Wall Street Farkasa, Libri Könyvkiadó, 624 oldal, 3990 Ft

Itt veheted meg: Shopline

Itt veheted meg: Adrenalin – Shopline, Végjáték – Shopline

Mike Brewer: Autókereskedők

Az autókereskedés nem könnyű műfaj, aki nézi a népszerű sorozatot, az tudja, hogy Mike – akivel korábban interjút is készítettünk – csak azért nyer mindig, mert kívülről-belülről ismeri a szakmáját, ezt a tudást pedig most meg is osztja mindenkivel, aki szereti. Már aki szereti a négykerekűeket, a veterán autókat, és azzal álmodik, hogy felújítja őket. Brewer tanácsokat ad vásárlás, ápolás és felújítás témakörben, persze mindezt saját sztorikkal is turbósítja, hogy ne legyen túl száraz az olvasmány. Remek könyv mindazoknak, akiknek az oviban is veterán autó volt a jelük.

Mike Brewer: Autókereskedők, Jaffa Kiadó, 250 oldal, 3990 Ft

Itt veheted meg: Shopline

Murakami Haruki: A színtelen Tazaki Cukuru és zarándokévei

Murakami regénye egy zárkózott férfiról szól, aki tokiói évei után hazautazik szülővárosába, hogy rájöjjön, miért fordultak el tőle barátai, akiktől régebben elválaszthatatlannak gondolta magát. Közben talán saját barátnőjéhez is közelebb kerül. Haruki regénye a nagyvárosi emberek bizonytalanságát és elmagányosodását kutatja.

Murakami Haruki: A színtelen Tazaki Cukuru és zarándokévei, Geopen Kiadó, 333 oldal, 3990 Ft

Itt veheted meg: Shopline

Bear Grylls: Az élet törvényei

Bear Grylls elindult a coelhósodás útján, az élet törvényei ugyanis ezerszer hallott frázisokból összeszedett hogyan legyünk boldogok-mű, de valahogy mégis más ez, ha az ő szájából hallja az ember. Neki elhiszed, hogy a "nincs elérhetetlen cél" mondat igaz, ezért mindenkinek ajánljuk, aki éppen valamilyen válságban van, netalántán önbizalomhiányban szenved. Nem ettől leszel Bear Grylls, de elindulhatsz egy úton, amitől te is jobban érzed majd magad.

Bear Grylls: Az élet törvényei, Jaffa Kiadó, 280 oldal, 3490 Ft

Itt veheted meg: Shopline

Charles Bukowski: Posta

Bukowski Posta című műve hirtelen született, a legenda szerint három hét alatt írta, ez azonban nem látszik meg a minőségén, sőt, talán pont ezért annyira remek. A mester első regényében az antihős Henry Chinaski véletlenül találja magát a postánál, ahol magával a nagybetűs élettel találkozik. Kissé önéletrajzi ihletésű regény, Bukowski maga is dolgozott postázóban, ahonnan szerencsére sikerült lelépnie.

Charles Bukowski: Posta, Trubadúr Kiadó, 285 oldal, 2990 Ft

Itt veheted meg: Shopline

Elmore Leonard: Váltságdíj fejében

Leonard halála után illik elővenni a mester régebbi műveit, de ha már mindet kiolvastuk volna, akkor teljes nyugalommal vegyük kézbe legutóbb magyarul megjelent könyvét, a Váltságdíj fejében-t. Raylan visszatér, ennek pedig a bűnözők bizony úgy nagy általánosságban nem örülnek. Természetesen ez azt jelenti, hogy a Raylan-univerzumból ismerős karakterek is visszatérnek, akik ezúttal egy bukméker elrablásának ügyében igyekeznek igazságot tenni. Szokásos Leonard-minőség, csak sajnálni tudjuk, hogy nem kapunk tőle több ilyet.

Elmore Leonard: Váltságdíj fejében, Jaffa Kiadó, 230 oldal, 2940 Ft

Itt veheted meg: Shopline

Dino Reisner, Daniel Martinez: Pep Guardiola – Ilyen a csúcsfoci

Ha nem ismered a modern focitörténelem egyik nagy alakját, aki új szintre emelte a rövidpasszos játékot, akkor Reisner és Martinez könyvéből megtudhatod, ki is ő valójában. A szerzők minden oldalról körüljárják a Guardiola-jelenséget, interjúkat készítettek barátokkal, ismerősökkel és munkatársakkal is, így minden olyan focirajongónak ajánlható ez a kötet, aki szeret a játék, vagy az azt irányító emberek mögé látni.

Dino Reisner, Daniel Martinez: Pep Guardiola – Ilyen a csúcsfoci, Jaffa Kiadó, 200 oldal, 3150 Ft

Itt veheted meg: Shopline

Nyáry Krisztián: Így szerettek ők 2.

Nem volt kérdés, hogy a nagy sikerre való tekintettel elkészül majd valamikor az Így szerettek ők folytatása. Nyári folytatja az irodalomtörténelmi szerelmek felkutatását, így a második kötetben újabb negyven magyar író és költő párkapcsolati sztorija szerepel, olyanoké, mint Molnár Ferenc, Szabó Lőrinc, Jókai Mór és Örkény István. Mindannyiuk sztorija szórakoztató vagy éppen megrázó, így aki ismeri az Így szerettek ők-jelenséget, nem csalódhat. De a kezdők számára is tökéletes választás.

Nyáry Krisztián: Így szerettek ők 2., Corvina Kiadó, 164 oldal, 4500 Ft

Itt veheted meg: Shopline

James Bannon: A beépített huligán

Ha megnézted a ’95-ös I.D., vagy magyar címén Személyazonosság című filmet, biztosan megdöbbentél azon, hogy mindaz, amit láttál, igaz történeten alapul. Ez az igaz történet pedig egy a világ legdurvább huligánjai, a Millwall Bushwackers közé beépült rendőré, James Bannoné. Most elolvashatod mindazt, ami a valóságban történt, Bannon ráadásul QR-kódok használatával extra tartalmakhoz is juttat, ami még közelebb hozza hozzád a meglepően kegyetlen sztorit.

James Bannon: A beépített huligán, Candover Kft., 336 oldal, 3316 Ft

Itt veheted meg: Shopline

James Ellroy: Fehér jazz

Az '50-es évek végének Los Angelese nem éppen békésségéről volt híres. Dave Klein, egy rendőr, aki minden eszközt megragad céljának elérésében, komoly bajba kerül, amikor az FBI hadjáratot indít a korrupt zsaruk lebuktatására. Kleinből bűnbakot akarnak csinálni, neki azonban semmi kedve elvinni a balhét. Remek alvilági könyv, ami most jelenik meg először magyar fordításban.

James Ellroy: Fehér jazz, Jaffa Kiadó, 340 oldal, 3150 Ft

Itt veheted meg: Shopline

Szántó Judith: Kis budai bordélyvilág

Önvallomás egy olyan lánytól, aki maga is megjárta a fizetett erotika világának magasságait és mélységeit. A könyv azoknak ajánlott, akik szeretik a megtörtént, budapesti sztorikat, és mindig is szerettek volna bekukucskálni egy itthoni bordélyba, vagy legalábbis elbeszélgetni az egyik profi örömlánnyal, hogy is megy ez itt manapság, csókolom a drága kezét.

Szántó Judith: Kis budai bordélyvilág, Art Nouveau Kiadó, 256 oldal, 2699 Ft

Itt veheted meg: Shopline

Dr. Csernus Imre: A kiút

Aki ismeri Csernus korábbi műveit, tudja, mire számíthat. Ő maga ezt mondja legfrissebb könyvéről: Orvosként régóta stigmatizált emberekkel dolgozom, olyanokkal, akik a saját poklukban fortyognak, és nem látják a kiutat. Vajon mit jelent a pokol? Mit jelent talpra állni, és felnőttként élni? Nekem meggyőződésem, hogy amibe egy ember juttatta önmagát, abból ki is mászhat. De hogyan? Mi az út? Ezekről a folyamatokról, az első lépésekről szól ez a könyv, különös tekintettel a mai huszonéves fiatalokra, akiket divatos szóval Y generációnak is neveznek. Jó ideje érdekel már, hogy milyenek ők, milyen erők, kétségek munkálkodnak bennük, hiszen ők a jövőnk letéteményesei. Hogy ez mennyire igaz, az kiderül A kiút-ból.

Dr. Csernus Imre: A kiút, Jaffa Kiadó, 300 oldal, 3990 Ft

Itt veheted meg: Shopline

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.