Kristen Stewartra a legtöbben az Alkonyat-filmekből emlékezhetnek, pedig a színésznő azóta már bebizonyította, hogy értő rendező kezei között tud ő nagyon jó is lenni. Nos, most egy interjúban önmaga kritikusaként egyáltalán nem finomkodott.

A The Times munkatársának ugyanis elmondta, hogy

szerinte eddig nagyjából öt jó filmje volt összesen.

Ez pedig, tekintettel arra, hogy az IMDb-adatlapja alapján színészként összesen 56 címet jegyez, alig kilenc százaléka a teljes filmográfiájának.

A riporter természetesen azt is megkérdezte tőle, mely az az öt film, amire utalt, de Stewart nem nagyon akart konkrét lenni. Azt mondjuk elárulta, hogy A stylist és a Sils Maria felhői című alkotásokra különösen büszke, a maradék hármat pedig megtippelheti ki-ki önmaga.

A nagyon silány filmjeiről azt mondta, hogy számára az a legrosszabb, amikor egy forgatás közepén rájön, hogy ebből biztosan nem lesz jó alkotás, de mivel szerződés köti, már nem tehet semmit, végig kell csinálnia. Ehhez a kijelentéséhez még példákat sem volt hajlandó hozni, ami valamennyire érthető, hiszen az ilyesmivel nagyon komolyan meg lehet bántani az adott produkcióban dolgozó szakembereket.

Az interjúra egyébként a Spencer című mozi apropóján került sor, melyben a színésznő Diana hercegnő bőrébe bújva viszi a címszerepet.

Kristen Stewart remek Diana hercegnő a Spencer új, hosszabb előzetesében

Aki látta, azt mondta, Stewart ezért az alakításért Oscart is kaphat.

És ezt olvastad már?
Guillermo del Toro közzétette az Avatar második részének első kritikáját
.