Az egyik legjobban jövedelmező filmes franchise valamit nagyon tud. Szerencsére a harmadik részre is el lehet vinni a gyereket, sőt, akár otthon is lehet hagyni.

Mivel bőven megsokszorozta elkészülési költségét mindkét epizód, nem volt mese, azaz hogy mégis, a mesének folytatódnia kellett, lehetőleg úgy, hogy apuci is elégedetten hagyja majd el a mozi termét a gyerkőccel, opcionálisan el se vigye már szeme fényét, ami nem nagy szó, mivel a Kung Fu Panda eddig is bőven tartogatott mondanivalót a felnőtteknek is. A parádés szinkronhangok, a teljesen Jack Blackre fazonírozott főhős úgysem a gyerkőcöknek jelentett valamit, ők maximum a cukiságon vihognak, és hát valljuk be, a Kung Fu Panda mindkét része annyira cuki volt, hogy belehaltunk.

Szóval itt van ez a kung fu filmekkel kokettáló animációs filmfolytatás, aminek ugyebár a papírforma szerint rossznak kellene lennie, mert ez már csak így szokott menni, hacsak nem Toy Storynak hívnak. És nem, a Kung Fu Panda most sem hibázik. Kicsit talán kevesebb benne az igazán emlékezetes pillanat, de ezzel a formulával nem lehet hibázni.

Po még mindig béna, annak ellenére is, hogy megannyi főgonoszt győzött már le, most éppen abban, hogy tanítson másokat. Persze hogy jön egy új főgonosz, aki nagyon gonosz, és akit néha saját jellegtelenségében is kiröhög a film. Nem mellesleg felbukkan Po igazi apja, aki egy titkos pandafaluba invitálja gyermekét, és hát nyilván hamarosan Pónak kell megmentenie mindenkit, úgyhogy nyilván össze kell szednie magát.

Ezt már láttuk egy párszor (szám szerint kettőször), de valahogy még mindig működik a történet. Mégpedig azért működik, mert a számtalan marha jó poén mellett mindig úgy fut ki a sztori, hogy az minden létező szívet megmelengessen, a gyerek pedig egy élő pandát akarjon otthonra, aztán kap egyet plüssből.

Hála istennek az új apa-fia sztori sem lett fantáziátlan és idegesítő, és a régi karakterek sem változtak, most azonban erősen hanyagolja a történet az Őrjöngő Ötöst, ami nem túl szerencsés, de ettől függetlenül mind az animáció minősége, mind a forgatókönyv remek munka, és bár volt már jobb is a Kung Fu Panda, ha minden filmnek ilyen harmadik része lenne, nem félnénk jegyet venni rájuk. A gyereket nyugodtan hagyd otthon!

A player szerint

  • Katartikus, ügyesen megírt, de már fogy a szufla
  • Még mindig csodaszép és még mindig imádnivaló
  • Nagyon picit kevesebb az emlékezetes pillanat az elődökhöz képest
Player-méter
7
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában