Úgy szaporodnak a Legónál a felnőtteknek szánt készletek, mintha nem lenne holnap. Részletesen kidolgozott autók és stadionok mellé a jellegzetes épületek sorába csatlakozik most az Eiffel-torony, mely az eddigi legmagasabb építmény.

Néhány éve fedezte fel igazán a Lego, hogy az építőkockákkal nem csak a gyerekek szeretnek játszani, hanem a felnőttek is kikapcsolódást látnak benne, de többen lakásdekorációs céllal építenek virágokat, ikonikus autókat vagy éppen a Manchester United stadionját. Következő nagy dobásuk pedig a történelem egyik legnépszerűbb turistalátványossága a francia fővárosból.

10 001 darabból áll össze és 1,5 méter magas a Lego Eiffel-tornya, amivel egy nagy adag párizsi hangulat költözik a lakásba.

23 centiméter széles négyzet alapra épül az egész pontosan 149 centiméter magasra nyújtózó torony, ami hitelesen adja vissza a Nyugati pályaudvart tervező Gustave Eiffel világhírű művét. Az acél szerkezet csipkéi apró darabokból állva adják ki a mintát, a lábainál pedig megjelenik a fás park is.

Ahogyan a valódi Eiffel-torony építésénél, úgy ennél is négy részletben áll össze a végső forma. Jól kivehetőek a különböző szintek kilátói, valamint a felvonók, és elmaradhatatlan a büszkén lobogó francia zászló is a legtetején.

1887 januárjában már több művész tiltakozott az épület ellen, ami elképesztő tempóban épült meg, havonta 12 métert haladtak vele. Annyira fontos volt az Eiffel-torony elkészülése, hogy a sztrájkoló munkások akkoriban irreálisan magas bért kaptak, hogy egész biztosan kész legyen az 1889-es világkiállításra. Az eredeti tervek szerint a kiállítást követően lebontották volna a 324 méter magas tornyot, mely a New York-i Chrysler Building 1930-as megépüléséig a világ legmagasabb építménye volt.

2022. november 25-től elérhető a 10307-es kód alatt futó Eiffel-torony a Legónál és itthon 260 ezer forintos áron kínálják majd.

Ez is érdekelhet:

A LEGO tíz legmenőbb újdonsága, aminek ott a helye a polcodon

A listánk komoly veszélyt jelent a bankszámládra.

17 éves magyar srác tervezte a LEGO legújabb szettjét

Thierry Henry és az angol válogatott sztárja, Marcus Rashford csinál hírverést Donát készletének.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tíz remek film az „annyira szar, hogy az már jó” kategóriából

További cikkeink a témában