2007-ben jelent meg a Lego első moduláris épülete, melyet több ház követett, így mostanra egy komplett belvárost is kiadnak ezek az egymáshoz kapcsolható szettek. Az építőkockákból figurák fölé magasodó, nyüzsgő város legújabb épülete a Jazz Klub.

Már a sötét hátterű, a klasszikus Lego-szetteknél komolyabb megjelenésű doboza is jelzi, hogy a Jazz Klub is a felnőtteknek szánt sorozathoz csatlakozik, ahogyan legutóbb a Chevrolet Camaro vagy éppen az Eiffel-torony, melyek szintén sokkal inkább kiállítási tárgyak lesznek az építés után, mint játékok.

Így van ez a Jazz Klubbal is, mely nemcsak a moduláris épületek sorában mutat jól, hanem önmagában is a komód tetején.

26 centiméteres alapra készül és 30 centi magas a 2899 darabból felépülő kétemeletes ház, mely így a negyedik legtöbb elemet tartalmazó készlet a műfajban. Előtte a tizedik évfordulóra kiadott Assembly Square, a Rendőrkapitányság és a 2022 januárjában megjelent Boutique Hotel van a sorban.

Hasonlóan a sorozat legfrissebb darabjaihoz, a Jazz Klub épülete is feltűnően élénk színeket használ. A homlokzat alsó része kék, az emeletek pedig vörös kockákból épülnek, melynek szürke elemek adnak kontrasztot. Fő tömbje mellett sárga színnel ott a pizzéria, amelyben kemence és kiszolgálópult található.

Klasszikus robogós futár mellett további hét minifigura jár a 10312-es számú készlethez.

Persze, a legtöbb figurára a névadó klubban van szükség, így ide tartozik az énekesnő, a dobos és a basszusgitáros, valamint a klubmenedzser. Továbbá ott a szabó műhelye és a bűvész is, a kis pizzériában pedig a szakács áll a kassza mögött.

Földszintjén maga az éjszakai klub található, felette a szabóság és a vezetői iroda, a legfelső szinten pedig a művésznő öltözője és a szakács üvegháza, a jó pizzához elengedhetetlen friss alapanyagokkal.

Önmagában ugyan nem foglal sok helyet, ám a moduláris épületek hamar egy egész utcát adhatnak ki, amibe tökéletesen passzol a 98 ezer forintos árához mérten komoly részletességű Jazz Klub is.

Ez is érdekelhet:

Az Eiffel-torony a Lego eddigi legmagasabb készlete

Több mint 10 ezer darabból áll és 1,5 méter magas a Lego Eiffel-torony készlete, amivel egy nagy adag Párizs költözik a lakásba.

A LEGO tíz legmenőbb újdonsága, aminek ott a helye a polcodon

A listánk komoly veszélyt jelent a bankszámládra.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Már itt is van a Szegény párák rendezőjének új filmjének első kedvcsinálója

Mától streamelheted a magyar Oscar-díjat is hozó Szegény párák című filmet

További cikkeink a témában