Harmincezer méh költözött be egy írországi tanár Legóból épített kaptárába. Az eladott mézből a vadon élő állatok megmentését finanszírozná.

Legóból épített magának méhkaptárt egy általános iskolai tanár az írországi Dél-Roscommonban. Ruairi O Leocháin színes kaptárába 30 ezer méh költözött be az első időszakban, majd még bővült is ez a szám.

A puszta hobbiból épített legó-méhészetet felkapta a közösségi média, meg olyan amerikai médiumok is, mint a FOX News és az ABC. O Leocháin sajátos nevelési igényű gyerekeket tanít egy helyi suliban, emellett környezetvédelmi aktivista:

az Athlone Wildlife Apiaries méhészetet azért alapította, hogy az eladott mézből finanszírozni tudja a vadon élő állatok megmentését célzó önkéntes munkáját.

Hamar beköltözött 30 ezer őshonos méh a kaptárba, amit azóta folyamatosan fejleszt O Leocháin.

„Egészen a Covidig SNI-s tanárként osztálytermi támogatást kaptam, és kis csoportokkal dolgoztam – mondta a tanár. – Lehetőségem volt bevinni a természetet az osztályterembe, ahol nagyon pozitív légkör uralkodott. Amikor először említettem a legós terveimet, néhány gyerek még jobban lelkesedett, mint én magam. Végeredményben ez is csak egy kis bolondozás.”

(Forrás: roscommonherald.ie)

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Tíz, streamingre frissen felkerült film, amit érdemes megnézni a héten

Egy transznemű gyilkosra nőként hivatkozott a sajtó, a Harry Potter-könyvek írónője rendesen ki is akadt