Nem feltétlenül kell bezárnia a szabadulószobáknak. Itt egy ötletes új fejlesztés, amivel még a karanténban is mehetünk escape roomokba.

A koronavírus a szabadulószobáknak is betett, de van megoldás arra, hogy ne kelljen feltétlenül zárva tartaniuk. Magyarország abszolút escape room nagyhatalom, a cégek azonban nem jutnak bevételhez, de az Exit the Room kitalált valamit: a Remote Escape Roomot, azaz a távirányítású szabadulószobákat. Ez így elég furán hangozhat, de nagyon ügyes az ötlet.

Az ötlet lényege, hogy van egy kamerákkal felszerelt játékmester, akit a játékosok "távirányítanak". Ő a szemük és a kezük, de a feladványokat nekik kell megoldaniuk.

„A Remote Escape Room megoldással az otthon biztonságából élvezhető közösségi  tevékenységet kínálunk barátoknak, családoknak, kollégáknak" - jellemezte a fejlesztést Rétfalvi Gábor, az Exit The Room tulajdonosa, hozzátéve, így akár karantén alatt is lehet közös programot szervezni. Mint kifejtette, az ötlet révén tud találkozni a család több generációja egy élvezetes játék erejéig, de akár csapatépítőt is lehet tartani a home officeba száműzött dolgozóknak.

"Ezen felül, nagyon fontos, hogy a kényszerszabadságra küldött játékmestereknek újra munkát tudunk teremteni. Ez egy ekkora iparágban sok ezer munkahely megmentését, és számtalan család megélhetését jelenti világszerte. A megoldásunkat és az arra lefejlesztett szoftverünket nem tartjuk meg magunknak, az összes szabadulószoba üzemeltetőnek ingyenesen felajánljuk. Az EveryEscapeRoom szabadulószoba gyűjtőoldal segít nekünk eljuttatni a bajba jutott szabadulószobáknak ezt a forradalmi megoldást világszerte. Bízunk benne, hogy még időben érkezik, hogy sokakat megmentsen a csődtől. Az üzemeltetőktől csak annyit kérünk, hogy az így szerzett bevételek egy részét áldozzák koronavírus elleni küzdelemre - mi is így teszünk.” - mondta, és az a helyzet, hogy baromi szimpatikus az egész.

Ha ez bejön, akkor akár egy használható közös program lehetne a szabadulószobázás a barátainkkal, egy próbát legalábbis simán megér.

 

És ezt olvastad már?
Hamarosan megérkeznek Budapestre a Dűne folytatásának sztárjai