A csúcsdíszeket december 17-én kapják meg.

Idén nemcsak karácsonykor, hanem már advent első vasárnapjától zöldbe borul a Megyeri híd két pilonja, amiben december 31-ig gyönyörködhetnek a közlekedők.

A közvilágítást leszámítva a híd összes világító berendezésén, fényforrásán speciális zöld fólia használatával változtatja át a Magyar Közút a hidat, december 17–27. között mind a két pilonra, annak budai és pesti oldalára is csillag csúcsdísz kerül robotlámpák segítségével. Szintén ezen időszak alatt a budai és pesti pilon középső, üveges részén speciális díszfényeket is kihelyeznek majd. A díszvilágítás minden nap sötétedéstől másnap kora reggelig lesz látható.

 

A szakemberek most is felhívják a figyelmet arra, hogy aki nem csupán a Megyeri hídon, a fák alatt áthaladva szeretné szemügyre venni az ünnepi díszvilágítást, semmiképpen se álljon meg a vészsávon, mivel azt kizárólag műszaki hiba esetén szabad használni. Aki fotózni szeretne, ne vezetés közben tegye, hanem a 2-es főút felől közelítse meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül pedig biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthat a helyszínre.

(Forrás: Magyar Közút)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Itt egy videó arról, hogy a spagetti Will Smith-t zabál

Vonóval csap a húrok közé a Quimby