És úgy döntöttünk, hogy ezt a rettenetes sorsú lemezt a legjobb helyre küldjük. Ahol szeretik. Ha szeretnéd, akkor neked.

Az ember nem arra számít, amikor a brüsszeli Media Marktban kolbászol, hogy szembe jön vele egy magyar lemez. Ráadásul egy olyan magyar lemez, ami külföldiek számára teljesen érthetetlen, ők maximum azt látják, hogy három nagyon fura csávó figyel rajta hülye napszemüvegekben, hülye fejeket vágva, a rap szót pedig úgy erőltetik bele minden szóba a borítón, mintha az életük múlna rajta, vagy bónuszt kapnának érte, esetleg külföldi megjelenést brüsszeli Media Marktokban. Isten bizony tartanék egy gyors közvéleménykutatást, hogy a külföldiek vajon milyen zenére számítanak ezektől a fazonoktól a kép alapján, szerintem kapnék a sramlitól a lakodalmas technóig mindent, de talán még ennél meredekebb megfejtéseket is, amikbe én már őszintén bele sem merek gondolni.

Legyen mondjuk nu metál sramli.

Szóval gyanútlanul kolbászoltam a brüsszeli Media Marktban, amikor egyszer csak a leárazott CD-részlegen átrohanva valami megütötte a szemem, és hirtelen azt hittem, hogy rosszul látok, mert mintha a Kisberkes arcát véltem volna felfedezni egy '93 óta nem látott borítón, ami legalább annyira illett egy belga CD-boltba, mint csapolt Leffébe a százas szög. És igen, tényleg egy Rapülők CD-t látok az olcsó lemezek között, nem hologram, nem egy helyi Rapülők tribute-zenekar Rappenwaffel című lemeze. Mindezt potom áron: 1 euróért. És akkor leesett. Ez minden idők egyik legtragikusabb lemeze.

Gondolj bele, mióta állhatott a brüsszeli Media Marktban a Rapülők Rapetája a filléres részlegben. Gyakorlatilag arra ítéltetett, hogy ott rohadjon meg a polcon, lepje be vastagon a por, halandó ember keze meg se érintse, még akkor sem, ha a helyiek nyilván azért, hogy legalább valaki söralátétnek hazavigye, leárazták a béka segge alá, hátha a gyerek elfrizbizget vele, vagy jó lesz esetleg a kiürített tokja egy rég összetört helyett. Ennyiért még a hülyének is megéri.

Szóval igen, ez minden idők legtragikusabb lemeze. Mert milyen magyar tévedhet be egyáltalán CD-t venni a brüsszeli Media Marktba, akinek megesik rajta a szíve? Hány éve vagy évtizede dekkolhat ott, hány ember röhögött már a Geszti napszemüvegén és csóválta a fejét mosolyogva? És akkor jöttem én. Mert rájöttem, hogy küldetésem van.

Ez a lemez annyit szenvedett, hogy el kell jutnia a méltó helyére. Hozzád, ha sokat jelent neked valamiért a Rapeta album. Kimentettem Brüsszelből, és ha van egy jó sztorid a Rapülőkkel, ami bebizonyítja, hogy fontos neked az együttes, akkor írd meg a jatek@player.hu email címre február 29. 10:00-ig, a tárgy mezőbe pedig ezt írd: Rapülők. A CD-t fóliásan, 1 eurós árcímkével kapja meg a szerencsés nyertes, ez annyira gyűjtői cucc, hogy talán még a Rapülők tagjai is elmorzsolnak egy könnycseppet miatta. Szóval hajrá, mentsd meg minden idők legelátkozottabb CD-jét. Legyen szíved.

És ezt olvastad már?
Két amerikai néző ötmillió dollárra pereli a Universalt és az indokon ki fogsz akadni