Mit tehet az a szerencsétlenül járt ember, aki játszi könnyedséggel (?) kivégezte a ParaPark pályáit, de még többet szeretne? Szerencsére már van megoldás a problémára.

Még több szabadulós játékot az országnak! Aki járt már a ParaParkban, az tudja, hogy a legnagyobb nyomást nem a kijutásunk sikeressége, illetve sikertelensége jelentette, hanem az, hogy tudtuk, ez bizony két pálya, aztán felhúzhatjuk a pizsamát, nincs tovább, csak az izgalom fájó hiánya marad. Rá voltunk kényszerülve a netes játékokra, amellett, hogy tudtuk, azok maximum annyi élményt nyújtanak, mint egy Red Hot Chili Peppers koncert után a Dáridó. Ha nincs más zene, és ha nagy a baj, ki lehet húzni vele egy darabig, de az adrenalin szintedet nem dobja meg.

Imáink meghallgatásra találtak, május 15-én indult a MindQuest, egy jó kis régi vágású szabadulós játék, ahol egy óránk van megoldani a ránk háruló feladatokat: hatástalanítani egy bombát, illetve ellopni a világ legnagyobb gyémántját. A vállalkozás két olyan pályával indít, ami hozza a tőle elvárható színvonalat: a 2-5 fő közötti csapatok izzadni fognak, nem is kicsit, nincs minden a szánkba rágva, de persze megoldásnak van egy íve, ami alapján nagyjából érezzük, merre kellene haladnunk. Nyilván néha elszáll az agyunk, és nem gondolkodunk logikusan, de ez is be van kalkulálva az egy órás játékidőbe.

Az alaphelyzetet a stílus imádói már ismerik, de aki még csak most ismerkedik vele, annak segítünk: beterelnek téged és barátaidat egy terembe, ahonnan egy órád van kijutni, illetve megoldani a helyszínen felmerülő problémát. Ha nem sikerül, nem halsz meg, nem robbansz fel, még csak egy rögtönzött 3XL-es nudibemutató sem kezdődik el, egyszerűen kinyitják a bejárati ajtót, ami közel sem okoz akkora eufóriát, mint amikor te magad találod meg a megoldás kulcsát. Nincs horror, nincs félelem, csak izgalom, igenis izgulsz azért, hogy ki tudsz-e jutni, még akkor is, ha nincs igazából tétje az egésznek. Sokkal jobban beleéled magad a játékba, mintha a monitoron, vagy a tévé képernyője előtt kalandoznál. Nyomokat találsz a szobák legkülönbözőbb pontjain, megpróbálod felhasználni őket, és nem beletartozni abba a csoportba, akik nem jutottak ki a teremből. Izgi.

Mindezt nem kúszós-mászós formában kell elképzelni. A MindQuestnél fontos szempont a tisztaság, nem kell bemocskolódni egy megoldásért, így mehetsz akár ünneplőben is, de nem ajánlott, úgyis tele fogod izzadni a ruhád az egy óra végére. Itt nem az erő, hanem a logika számít, a betűk, a számok, a kódok megfejtése és a rendszerezett csapatmunka. Az élőszereplős kalandjátékok újabb képviselője magas minőséget nyújt, kemény de nem megfejthetetlen feladványokat, így aki csapatot szeretne építeni, vagy csak a haverokkal jót röhögni, illetve hiányzik neki a ParaPark világa, az nyugodt szívvel fizessen be a MindQuestbe. Igazi minőségi szórakozás. Jobb, mint egy mozi. De mi lesz, ha ez a két pálya is elfogy? Világvége?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában