Elektro-jazz, drum & bass, nyolc óra szórakozás, zenekari metamorfózis, és még sok más örömünnep a héten, amit kár lenne kihagyni.

Moss (NL), Kesh, Ivan & the Parazol

A38

Péntek, május 18. 20:00

A Moss egy szédületes holland indie banda, akik teljesen egyedülálló módon vegyítik a nagyon pulzáló, sodró, penge ritmusú indie zenét többszólamú énekharmóniáikkal, amit egy különös pszichedelikus beütéssel ízesítve hoznak létre egy olyan töltetet, amely a hallgatóját váratlan utazásra ragadja magával különösen pop-dalaikkal. A mai napig három lemezt adtak ki, amelyekről nyugodt szívvel elmondható, hogy egyik jobb, mint a másik, s valamennyi az Excelsior kiadónál látott napvilágot, emellett még számos válogatáson is. 2010-ben VPRO 3voor12 című albumuk megnyerte Az év albuma díjat, különösen sikeres slágerük, a Never Be Scared/Don’t Be A Hero-nakj köszönhetően is. Legújabb Ornaments című lemezük idén januárban jelent meg.

Belépő: ingyenes

Nils Petter Molvaer (NO), Barabás Lőrinc Quartet

A38

Szombat, május 19. 19:30
„A norvég Miles Davis” - ha lenne a dzsessznek bulvárlapja, valami ilyesmi szalagcímmel vezetné fel Nils Petter Molvær koncertjét, mint ahogy Erik Truffaz a „svájci”, Barabás Lőrinc pedig „a magyar Davis”. Pedig Molvær jóval több ennél, bár kétségtelen, hogy a nagy előd hatása határozottan érezhető finom, visszafogott, már-már cool játékán. A38-as koncertjének különleges aktualitást ad legújabb, óriási sikerű lemeze, a Baboon Moon megjelenése, aminek anyagát előadja a hajón.

Belépő: 4000 Ft (elővétel), 4500 Ft (helyszínen)

Krafty Kuts (UK)

Corvintető

Szombat, május 19. 22:00

Egy igazi DJ-zseni érkezik újra hozzánk, ezúttal a Corvintetőn pörgeti fel az unalmas szombat estét. Vagyis hajnalt, hiszen előtte közel 3 órán át melegít majd Kid Panel és Lucky 23, hogy aztán 1:30-kor nekikezdjen a Mester.

Belépő: 1200 Ft (éjfélig) 1500 Ft (éjfél után)

Jody Wisternoff (UK)

Cinema Hall

Szombat, május 19. 22:30

Négy Way Out West album, több mint száz remix, közel ötven kiadványon való megjelenés és tizenöt éves szakmai múltat követően májusba érkezik Jody Wisternoff első, önálló szerzői albuma,Trails We Blaze címmel. A lemez élőben kerül bemutatásra, ráadásul rögtön a londoni premiert követően és a világkörüli turnét megelőzően, itt Budapesten, a Cinema Hallban, Budaival, Chriss Ronsonnal és természetesen veletek!

Belépő: 2000 Ft (22:30-23:30-ig) 3000 Ft (utána)

Anti Fitness Club

PeCsa Music Hall

Szombat, május 19. 20:00

A Metamorphosis albummal végleg nagykorúvá érett AFC új területekre lép, ami persze nem akadályozza meg a tinilányokat a rajongásban, de minket sem abban, hogy elkezdjünk figyelni erre a zenekarra. Mélyebb szövegeket, több elektronikát ígért a banda, most pedig azt is megnézhetjük, igazat mondtak-e, na és persze azt is, hogyan hangzik az egész élőben.

Belépő: 2900 Ft

Sportfreunde Stiller (DE)

A38

Hétfő, május 21. 20:00

Németország egyik vezető rockzenekarának '54, '74, '90, '2006 című dala a 2006-os világbajnokság nem hivatalos himnusza lett, amelyet a Nationalelf remeklésének köszönhetően közel másfél-millióan énekelték Berlinben a Brandenburgi kapunál, amikor a bronzérmes válogatottat köszöntötték, ahol a focisták is beszálltak az éneklésbe, Bastian Schweinsteiger pedig kifejezetten jól érezte magát a dobok mögött. Előttük egy remek győri indie-zenekar, a Dirty Slippers hasít majd!

Belépő: 2000 Ft (elővétel) 2500 Ft (helyszínen)

Nagy Feró és a Beatrice

Park

Csütörtök, május 24. 20:00

A nemzet csótányát a Parkból sem lehet kiirtani, de nem is szabad, hiszen az összes régi és új Beatrice dalt ki más játszhatná el nagyobb hitelességgel, mint a mi Ferónk? Nyolc óra munka után jöhet a másfél óra szórakozás.

Belépő: 500 Ft (elővétel), 1500 Ft (helyszínen)

Fotó: RTL Klub/Bársony Bence

Andy C (UK)

Park

Péntek, május 25. 20:00

Egy igazi drum & bass császár nálunk, két óra tömény tornaórára kell számítani a szabad ég alatt, de ha mégsem, akkor a PopArt színpadon mindenképpen. Vigyázat, ha ez a verzió lép életbe, akkor csak 1000 ember léphet be a Parkba!

Belépő: 500 Ft (elővétel), 1500 Ft (helyszínen)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában