A Forbes ezúttal a YouTube legsikeresebb influenszereinek és tartalomgyártóinak zsebeiben turkált és igen komoly megállapításokra jutott.

TikTok ide vagy oda, a legnagyobb pénzeket azért még mindig a világ legkedveltebb videómegosztóján lehet összeszedni. A YouTube-on simán összejöhetnek akár milliárdos megtekintésű videók is, ahogy azt a platform legtöbbször megnézett videója is bizonyítja, a Baby Shark című alkotás ugyanis épp a minap lépte át a tízmilliárdos álomhatárt, vagyis a klipecske valószínűleg ebben a pillanatban is forever repeat üzemmódban mehet több ezer háztartásban a család legnagyobb örömére.

Ha viszont nem megtekintésekről, hanem kőkemény profitról beszélünk, akkor a 23 éves amerikai Jimmy Donaldsonnak jár a pacsi, aki MrBeast néven nyomul a YouTube-on és aki

a tavalyi évben nem kevesebb mint 54 millió dollárt húzott be a videóival.

Ez egyébként a Forbes szerint abszolút csúcs, vagyis még soha senki nem tudott ennyi pénzt összeszedni egy év alatt a platformon, sőt, MrBeast profitja olyan komoly szám, hogy a korábbi rekordnak nagyjából a duplája.

A srác tavaly 50 millióról 88 millióra növelte a feliratkozói számát, ami már önmagában hatalmas teljesítmény. A legismertebb videója egyébként az volt, melyben a Squid Game című Netflix-sorozat világsikerét meglovagolva ő is megrendezte a szériában látható játékot, természetesen a kieső versenyzők elhalálozását kihagyva a képletből.

MrBeast mögött a második helyen a bokszolói karrierjét építgető Jake Paul áll, bár a magazin megjegyzi, hogy neki a 45 millió dollár nem kizárólag a YouTube-os videóiból jött össze, hiszen ebbe beleszámolták a meccseiért kapott összegeket is.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Forbes)

És ezt olvastad már?
Tíz hétköznapi dolog, amiről valamiért nem tudsz leszakadni a YouTube-on
Nem könnyű elkezdeni a futást, de most Nyári Dia is segít benne