A Die Hard új felvonásának örömére néhány olyan ötödik filmes epizódot ajánlunk, amelyek ha nem is klasszikusok, de teljesen élvezhetőek a maga nemükben.

 1. 5 / 5

  Harry Potter és a Főnix Rendje

  Potter az első négy rész után igencsak erőset esett a Nimbusz 2000-ről, a varázslótanonc történetét a legtöbben sokan igazán utálni kezdték, mikor David Yates kezdte tolmácsolni őket, pedig az ember nagyon is tudott valamit, csak hát azt felejtette el velünk közölni, hogy az utolsó filmeket tulajdonképpen egyben kell megnézni. Így már a Főnix Rendje is érthető, sőt, újranézve kifejezetten jó darab, tele sötétséggel, és olyan rémisztő jelenetekkel, amitől a Potter-rajongó gyerekek azonnal bebújtak anyuci szoknyája alá.

 2. 4 / 5

  A rózsaszín párduc újra lecsap

  Peter Sellers Clouseau felügyelője a legjobb formájában tündököl, bár igazából régen sosem volt annyira rossz formában. Hogy később minek kellett elkészíteni az amerikai verziót, arra ne próbáljunk meg magyarázatot keresni a hollywoodi művészi kreativitás nem létező légterében. A rózsaszín párduc összes Sellers-epizódja tipikus példája annak, hogyan lehet valamit szimpla jó hangulattal eladni, Roberto Benigni pedig ’93 óta szégyellheti magát, hogy igent mondott a szörnyűséges A rózsaszín párduc fia című szörnyszülöttre. Akkor már inkább a Steve Martin-változat.

 3. 3 / 5

  Star Wars II. rész – A klónok támadása

  Most hagyjuk a honnan számoljuk a Star Wars-szagát kérdést, maradjunk a jó öreg módszernél, azaz az elkészülésének sorrendjét vegyük figyelembe, bár ellenkező esetben sokkal jobb lenne a helyzet. Tény, hogy A klónok támadása nem a legnépszerűbb Star Wars-film (és akkor még finoman fogalmaztunk), de még félig pocsék állapotában is sokkal jobb, mint a Baljós árnyak, és ez a tény már önmagában is nézhetővé teszi ezt a művet. Ejj, csak a romantikából lenne egy picit kevesebb...

 4. 2 / 5

  Halálos iramban: Ötödik sebesség

  Semmi extra, csak Vin Diesel gyors autókban, hihetetlen helyzetekben, brutális adrenalin-löketekkel, szép nőkkel, és egy minimális, de vállalható sztorival. Elég furcsa, de a Halálos iramban-szériának talán ez a legjobb darabja, a béna negyedik rész után már Diesel úr sem bánta, hogy visszatért a kormány mögé. Aztán majd meglátjuk, sikerül-e bármi értékelhetőt is összehozniuk a hamarosan érkező hatodik fejezetre.

 5. 1 / 5

  Csak kétszer élsz

  James Bondnak el kellett ruccannia Japánba, mert miért is ne, olyan titkozatos vidék az, meg hát ugye a szép nők és a harcos férfiak is megérkeznek abszolút grátisz. Bond persze mindent túlél, mindenkit az ágyába visz, és persze az ázsiai Bond-lány is jól mutat Sean Connery mellett, nem túl meglepő módon. Nem klasszikus, de abszolút vállalható darab.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés